Utazás

Ünnepek a föld körül: így néz ki egy karácsonyi vásár a sivatagban

Forralt bor és sivatagi homok? Simán. Hiába a szokatlan helyszínek, ha a karácsony fényei, hangjai, illatai és ízei vesznek körül minket, garantált az ünnepi hangulat - még a legszokatlanabb helyszíneken is.

Karácsony a sivatagban

Mi a közös egy vidámparkban, egy hegytetőn lévő kastélyban, egy tengerparti város gótikus negyedében vagy épp az arab sivatagban? Az, hogy mindenhol ugyanolyan izgalommal és lelkesedéssel várják a téli időszak kedvenc ünnepét. A karácsonyi vásároknak több évszázados hagyományuk van, német nyelvterületről már a 14. századból említik az elsőket. Kezdetben egynapos rendezvények voltak, és a karácsonyi ételek elkészítéséhez szükséges hozzávalókat lehetett beszerezni. Idővel nemcsak hosszabbodni kezdtek, de több érdekes programot is kínáltak, és egyre látványosabbá is váltak. Mára nemcsak Európa-szerte, de a világ számos különböző pontjain találhatunk adventi vásárokat még olyan kultúrkörökben is, ahol a karácsonyt nem is ünneplik. A Kiwi.com utazási technológiai vállalat segítségével mutatunk nektek néhány, a hagyományostól távol álló karácsonyi forgatagot, ahol ugyanúgy ünnepi hangulatba kerülhetünk. Hiszen nincs is jobb módja egy másik kultúra megismerésének, mintha felfedezzük, hogyan ünnepelnek az ott élők.

Kattints a galériára és mutatjuk a rendhagyó karácsonyi vásárokat a világ minden tájáról!

Vidámparki forgatag Koppenhágában A hygee-szezonban számos figyelemre méltó karácsonyi vásár várja a dán fővárosba érkezőket. Hogyha Koppenhágában járunk az ünnepi időszakban, akkor mindenképp látogassunk el a Tivoli Gardensbe. A Tivoli Gardens egy egész évben nyitva tartó vidámpark , melynek fényei messziről vonzzák a koppenhágaiakat és az idelátogatókat: az ünnepi időszakot itt különösen színes, zenés, tűzzel, füsttel, lézerrel és vízzel kiegészített fényshow-val idézik meg. A leglátványosabb a Tivoli-tó feletti hídról, szóval mielőtt vagy miután végig jártuk a piaci bódék és körhinták forgatagát, érdemes ide is elsétálni egy csésze meleg gløggal, azaz a dánok forralt borával a kezünkben.
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf.com, Forrás: Kiwi.com, Próbakő Kommunikáció

Oldalak

Utazás
Sztárok
Erzsébet állítólagos kedvenc fia nem fogja annyiban hagyni a döntést, állítólag kész arra is, hogy a rendőrségen tegyen panaszt ügyével kapcsolatban.
Fashion&Beauty
Vannak olyan retró trendek, amelyek visszatérésének nagyon örülünk, egyes termékeket azonban legszívesebben örökre elfelejtenénk. Azt, hogy a következő ruhadarab melyik kategóriába tartozik, mindenki...
Egészség
Időnként mindannyiunkat kínoz a puffadás, de ha már kóros mértéket öltött, érdemes lehet utána járni, mi állhat a tünet hátterében.