Káprázatos vízparti nyaralóhelyek

Néhány nap és hivatalosan is itt a nyár. Ha eddig még nem tettük meg, akkor itt az ideje, hogy elkezdjük szervezni a nyaralást. Összegyűjtöttünk néhány lehetőséget azoknak, akik vízparton szeretnének kikapcsolódni a szabadságuk alatt.

Pénztárcakímélő tengerparti nyaralás
Az, hogy idén nem szeretnénk sokat költeni a nyaralásra, nem jelenti azt feltétlenül, hogy ne tölthetnének el egy csodálatos hetet a tengerparton. Viszonylag alacsony költségvetésből fantasztikus nyaralásban lehet részünk a Fekete-tengeren, akár Romániát, akár Bulgáriát választjuk. Románia tengerpartját az elmúlt évek során kiépítették és modernizálták. Az apró üdülővárosok egymást követik, így bőven akad választék. Constanta és környéke igen közkedvelt, így ha ezt a területet választjuk, ajánlott előre lefoglalni szállásunkat. Hasonló árkategóriában nyaralhatunk Bulgáriában is, ahol akár all inclusive ellátással is pénztárcakímélőnek nevezhető az üdülés. Nincs is másra szükség, mint néhány nyári ruhára és fürdőruhára, és kezdődhet a felhőtlen kikapcsolódás. Végezetül ott van Horvátország, ami már régóta közkedvelt a magyarok körében. Itt is akad választék bőven, akár üdülőfalut, tengerparton elhelyezkedő romvárost vagy elszigeteltebb városkát választanánk, egyaránt van lehetőség mindre.

                         

Közepes árú tengerparti nyaralás
A népszerű nyaraló helyek között akadnak húzósabb árral rendelkezők is. Ide tartozik például a Török és Francia Riviéra, Olaszország és Szicília. Törökország viszonylag olcsó nyaralóhely volt, azonban az elmúlt években annyira közkedvelt lett, hogy az árak igencsak megugrottak idén. A Török Riviéra azonban határozottan megéri a pénzt, hiszen nem véletlenül vált népszerűvé. A türkizkék tengervíz, az apró homokos part, a megannyi vízisport lehetőség és a páratlan programok egyaránt biztosítják a fantasztikus nyaralást. A Francia Riviéra eltér a Törökországitól. A különböző városok melyek a hegyre felfelé épülnek, a fényűző és a szelíd, színes települések váltakozása határozottan egyedi hangulatot teremt, melyet megéri látni. Horvátország mellett Olaszország az a másik hely, ami igen felkapott lett hazánkban. A tengerparton haladva rengeteg üdülő közül választhatunk. Az olasz tengerparton szinte lehetetlen nem feltöltődni, hiszen minden a mi kikapcsolódásunkat szolgálja: a napernyővel felszerelt nyugágyak, a békés délutánok, az éjjelente „virágzó” bazárok és a mediterrán hőmérséklet. Szicíliát leginkább egy olasz és egy spanyol nyaralás keresztezésével lehetne jellemezni. A ragyogó napsütés, a „lusta” délutánok, és az érzés hogy szívünk szerint nem is mennénk haza.

                         

Luxus és tengerparti nyaralás
Az előbbi nyaralóhelyeknél akadnak jóval drágább tengerparti üdülők is. Ide tartozik például Miami, a pörgős, fényűző város, vagy Hamptons, az igazi üdülőváros, melyek hazánkban kevésbé, inkább Amerikában örvend nagy népszerűségnek. Szintén a drága árkategóriába sorolhatjuk még a Bahamákat vagy Hawaiit is. Bahamák már évek óta a luxust képviselő szigetek közt van számon tartva, míg Hawaii a kikapcsolódást, a romantikát és a szörföt képviseli.

                         

Oldalak

Szólj hozzá Te is!