Kanári-szigetek: Az örök tavasz országa

A hideg beköszöntével egyre többünk fejébe fészkeli be magát azon gondolat, hogy egy melegebb hely irányába vegyük utunkat. Az egyértelmű, hogy dél felé érdemes gondolkodni, de a neheze az, hogy hova is.

A Kanári-szigetek egész évben tökéletes választás. Az örök tavasz országa elnevezés nem véletlen. Nyáron sincs az a tikkasztó meleg, csak néha szalad a hőmérő a 30 fok irányába, télen pedig húsz, huszonöt fok az átalány. Érdekesség, hogy a szigeteken tizenegy különböző szélfajtát különböztetnek meg.

Vulkánok és állatkertek
A hét nagyobb és több kisebb szigetből álló autonóm közösség mindegyike vulkanikus kőzeten alapszik és a szigetek mindegyikén elhelyezkedik egy vulkán. A legnagyobb Tenerifén található, a Pico de Teide, mely a maga 3718 méterével a legmesszebbről látható a vulkánok közül. (A vulkánok jelenléte abszolút nem ok a félelemre. Gyönyörű látvány a nagy fekete, tekintélyt parancsoló kolosszus.)

A szigeteken jelenleg négy természetvédelmi övezet működik. Ha úgy döntünk, hogy van időnk és energiának elhagyni a tengerpartot, akkor ezeket érdemes megnézni, és sétálgatni bennük, nagyon szép a szigetek természetvilága. Több állatkert is működik, ahol különböző showkkal színesítik a programot.

Meseszép tengerpart
Álomba illő homokos part terül el. A fehér homok elterülését egy helyen törik meg, azon részen ahol fekete homokot találunk. A tenger az áramlatok miatt hűvösebb, mely átlagosan 18-22 fokot jelent.

Ha valaki utazásra adja a fejét a legkedveltebb célpontok a Las Palmas tartománybeli Gran Canaria, illetve a Santa Cruz de Tenerife tartományában elhelyezkedő Tenerife illetve La Palma.

Érdemes autót bérelni és azzal körbejárni a várost, így könnyedén eljuthatunk olyan helyekre, ahonnan gyalogosan túrázhatunk. A városokban tömegközlekedést is igénybe vehetünk.

A legegyszerűbb utazási irodával menni, így elkerülhetjük a repülőzés közbeni átszállást. Aki azonban mégis saját maga szervezte útra vágyik, készüljön fel, hogy nincs közvetlen járat.

Szállodák ezrei várják a vendégeket, ám érdemes apartmant választani, így több lehetőségünk van megkóstolni a helyi specialitásokat. A szállodákban főleg kontinentális ételeket kínálnak, persze a helyi ízek is prezentálva vannak, de hangulatos este kiülni egy étterembe, nézni a kivilágított partot és paellát eszegetni.

Tenerife jó választás a pihenni vágyóknak és a tévhitekkel ellentétben nem kell csillagászati összegekkel rendelkezni az odajutáshoz.
 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!