Júniustól a gyerekeké a Hajógyári-sziget

Júniusban startol a Generali Gyerek Sziget.

Rajzfilmslágerek a nagyszínpadon

Ki ne ismerné a Mézga család vagy a Star Wars ikonikus filmzenéjét? A Generali Nagyszínpadon Daniel Speer Brass rajzfilm és filmzene dallamát idézi meg rézfúvósokon a Gyerek Sziget első napján, míg vasárnap a Gyerek Sziget elmaradhatatlan vendége, Halász Judit énekel a gyerekeknek. A Kabóca Bábszínház egy szórakoztató mesével kedveskedik a kicsiknek, de a különleges hangszerek világában is elkalandozhatnak az interaktív hangszerbemutatón, a HangolÓra programhelyszínen.

Kis felfedezők

A Nagyszínpadon túl is érdemes felfedezőtúrára indulni a szigeten, hiszen több tucat egyéb program várja a gyerekeket. A Cserkésztáborban például kipróbálhatják az akadálypályát, izgalmas számháborúban vehetnek részt, kedvenc meseszereplőiknek segíthetnek a Meseerdőben, de különféle apró tárgyakat is alkothatnak. A Kézműves palotában lesz virág nemezelést is, ahol színes gyapjúból, vízből és szappanból kelnek ki a tarka virágok, és készülnek egy agyagozó műhellyel is. A Gyerek Paradicsomban a M!ND kreatív foglalkozásain pedig képzőművész hallgatók mutatják meg, miként lehet a természetben rejlő kincsekkel műveket létrehozni. A DEMO Wood design film workshopon pedig a filmezés világába nyerhetnek betekintést a gyerekek.

Kiskert és Bohóc-lakás

A Karamella Cirkuszvilágban egy igazi mesés helyszín várja a lurkókat, ahol minden a feje tetejére állt: hullámzó ágy, száraz víz, selyem paradicsomlé és bedugaszolt ajtók rejteke található itt. Ha már a varázslatnál tartunk, érdemes lesz meglátogatni Rolando bűvészt is, aki örömmel osztja meg a kicsikkel varázstudását, hogy ők is elkápráztathassák otthon szüleiket, barátaikat.A Gyerek Paradicsomban pedig kiskertészként lehet majd szorgoskodni, virágot ültetni, locsolni, növényjelölőt, palántázó poharat készíteni, de a gyógynövényekkel is megismerkedhetnek, míg az Állatsimogatóban a falusi állatokkal barátkozhatnak össze közelebbről.

Retro videójátékok

A felnőttek is élvezni fogják a Retro videojáték sátor kínálatát, hiszen ha kilátogatnak igazi nosztalgikus időutazásban lesz részük: meg lehet nézni és ki is lehet próbálni az elmúlt negyven év videójáték konzoljait és az otthoni számítógépek ismertebb darabjait.
A Gyereksziget június 1-23.-ig várja a látogatókat, minden szombaton és vasárnap.

Részletes program ITT!

Fotók: gyereksziget.hu, Leadfotó: gyereksziget.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!