Ezek Európa legszebb strandjai – vajon köztük van a kedvenced?

Íme, a lista!

Top 10 tengerpart

Ha annyi biztos, hogy idén egy eruópai tengerparton sütteted majd a hasad, akkor jó hírünk van: kontinensünk három legszebb strandja közül kettő tőlünk nem is olyan távol, Horvátországban található! Ám Pasjača és Nugal mellett a European Best Destinations leggyönyörűbb strandjainak listáján megannyi olyan csoda található, amelyekre 116 országból 32 ezren szavaztak. Nem fogsz csalódni, a versenyen ugyanis azok a helyek lettek a befutók, amelyek nemcsak szépek és tiszták, hanem nyugodtak is, miután nincs nagy tömeg. Mutatjuk.

Porthminster Beach, Anglia

Hitted volna, hogy Európa legszebb strandjai között találsz egy angliait? Bizony-bizony, a listában előkelő helyen végzett a Saint Ives-i Porthminster Beach.

Szent Miklós-sziget, Montenegró

A Budva-öbölben található Szent Miklós-sziget strandjait jobbára csak a vízen, csónakkal, vízi taxival lehet elérni. A tenger kristálytiszta, a környezet gyönyörű, így nem is csoda, hogy ott a helye a rangsorban.

Cala Sa Boadella, Spanyolország

Európa legszebb tengerpartjainak listájáról persze, hogy nem maradhatnak ki a spanyolországiak. A Cala Sa Boadella igencsak népszerű a nyugalmat kereső turisták körében.

Drastis-fok, Görögország

Ott a listán Korfu legészakibb pontján található Drastis-fok is, ahol nemcsak a naplemente különleges, hanem a strandja is.

Saleccia, Franciaország

Kell-e magyarázni, miért kerülhetett fel a listára a korzikai Saleccia? A Saint Florent-tõl 13 kilométernyire fekvő tengerpart tényleg olyan, mint egy álom, ráadásul tipikusan olyan hely, ahol el lehet bújni a világ elől.

Positano, Olaszország

Positano az Amalfi-part többi településével együtt az UNESCO Világörökségének a része. Ahogyan az egész olaszországi kisváros, úgy a tengerpartja is varázslatos.

Mamaia, Románia

A Konstanzától északra mindössze 5 kilométernyire fekvő Mamaia igencsak kedvelt úti célja a pihenésre áhítozó turistáknak. A fekete-tengeri település egy keskeny homokpadra épült, amelynek hossza körülbelül 8 kilométer, a szélessége viszont csak 300 méter.

Bolata, Bulgária

A festői szépségű Bolata egy kis öböl és természetvédelmi terület az észak-bolgár Fekete-tenger partján. A félkör alakú kis öböl partja gyönyörű, strandja homokos – ráadásul mindez egy sziklás kanyon végén, tégla színű magas sziklák között bújik meg.

Fotók: Instagram.com; Leadfotó: 123rf.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!