Utazás

Jogosítványszerzés: a kormány módosíthatja a feltételeket, és ez most rengeteg vezetőt érinteni fog

A kormány átírná a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló rendeletet.

Társadalmi egyeztetésre bocsátják a tervezetet

Úgy írnák át a közúti járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának részletes szabályairól szóló rendeletet, hogy B kategóriás vezetői engedéllyel megszerezhető legyen a C és CE kategóriás vezetői engedély is, rövidítve nem csupán az ahhoz kapcsolódó képzési időt, de a költségeket is - írja a 24.hu. Az építési és közlekedési miniszter által jegyzett, április 29-ig társadalmi egyeztetésre bocsátandó tervezetben kiemelik: a módosítás a vezetői engedélyekről szóló európai parlamenti és tanácsi irányelveknek való megfelelést célozza.

A C kategóriás jogosítvány autóbusz és a trolibusz kivételével a 3500 kg megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó gépkocsik, valamint az ilyen gépkocsiból és könnyű pótkocsiból álló járműszerelvények vezetésére jogosít. A CE-jogosítvány pedig a C kategóriájú tehergépjárműből és nehéz pótkocsiból álló szerelvény vezetésére jogosít fel.
Kattints a további képekért!

Közben már az állam is visszalépett attól, hogy teljesen ingyen szerezhessék meg a jogosítványt a fiatalok. Ez ugyebár őrületes többlet költséget okozna.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez