Utazás

Időutazásra invitál a MÁV a Balatonnál

Kipróbálnád a 70-es, 80-as, 90-es évek meghatározó utazási élményét? Utaznál ismét klasszikus, faburkolatú, lehúzható ablakos fülkés kocsival? Itt a lehetőség!

Vissza a múltba

Idén, a nagy sikerű hatvani retró hétvége után, a népszerű balatoni vonalakon felül Pécs térségében is utazhatunk múltidéző vonatokkal, ahol korabeli mozdonyok, és hozzá tartozó személykocsik állnak forgalomba, emellett megkóstolhatók az Utasellátó adott korszakra jellemző ételei- és italai is – áll a MÁV közleményében.

MÁV retró vonat gőzösök Badacsony utazás időutazás 2022 program család

Forrás: MTI/Máthé Zoltán

Augusztus 13. és 14. között ismét visszatérnek a retró vonatok a Balaton-parti vasútvonalakra. A MÁV a rendezvénnyel kiemelten szeretne kedveskedni a Nohab rajongóknak is azáltal, hogy egyszerre négy Nohab fog ellátni szolgálatot Budapesttől egészen Szombathelyig, a hétvégén egy-két érdekességgel fűszerezve. Természetesen ismét lehet majd találkozni a már megismert típusokkal is, például Szergejekkel, Púpossal és ABbmottal és még sok mással.

A hétvége zárásaként, Keszthelyről a Déli-pályaudvarra közlekedik a Zala InterCity Samu motorvonattal, amely Keszthelyről 18 óra 18 perckor indul. A vonatban 1. és 2. osztályú kocsik közlekednek, az utazáshoz a menetjegyen felül 125 forintos helyjegyet kell váltani – írta meg oldalán a MÁV.

Firenzében bírságot szabnak ki, ha a klimatizált üzletek nyitva hagyják ajtajaikat, máshol a közvilágítást szabályozták.

Leadfotó: MTI/Máthé Zoltán

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A Bika ma könnyen megbánthat valakit, akit szeret. Napi horoszkóp!
Sztárok
Nem esett messze az alma a fájától! A szívdöglesztő Paris pont olyan megnyerő és sármos, mint világhírű édesapja, Pierce Brosnan.
Sztárok
Katalin hercegné nemrég egy fontos eseményen vett részt, ahova férje, Vilmos is elkísérte. A leendő királyné egy ponton férje felé fordult, fagyos pillantása pedig komoly üzenetet rejtett…