Figyelmeztető előrejelzést adott ki az OMSZ ónos eső miatt

A fagyok következtében könnyen csúszóssá válhatnak az utak, ezért érdemes fokozottan óvatosan közlekedni. Mutatjuk az OMSZ előrejelzését.

Ónos eső

Elérkeztünk az év utolsó hónapjához, ehhez pedig az időjárás is egyre inkább igazodik - a nappali pár fokos csúcshőmérsékletekkel kijelenthetjük, beköszöntött a tél, most már gyakoriak a fagyok, ezért érdemes fokozottan óvatosan közlekedni az utakon. Az aktuális előrejelzés szerint a napokban jön némi felmelegedés egy mediterrán ciklonnak köszönhetően, mely szerdán éri el a Kárpát-medencét, ezzel párhuzamosan pedig az Országos Meteorológiai Szolgálat figyelmeztetést adott ki lehetséges ónos eső miatt két megyére.

Az OMSZ előrejelzésében a következő áll szerdára: "Szerdán délutántól, estétől délnyugaton (Somogy, Zala, Alpokalja) gyenge hószállingózás kezdődhet, de késő estig, éjfélig még érdemi mennyiség nem valószínű. Ugyanakkor késő estétől a csapadék formája Somogyban, Zalában, majd később általában az Alpokalján is egyre több helyen fagyott esőre, majd ónos esőre vált. Az említett tájakon csütörtök reggelre akár több milliméternyi ónos eső is hullhat".
Kattints a további képekért!

Leadfotó: 123rf

Oldalak