Napi időjárás: néhol akár nyolc fokot is mérhetünk

Sok napsütés várható, mutatjuk az aktuális előrejelzést.

Időjárás - január 7.

Csütörtökön januárhoz képest jó idő várható, az OMSZ előrejelzése szerint néhol akár nyolc fokot is mérhetünk, valamint sok napsütésre számíthatunk országszerte. Íme az Országos Meteorológiai Szolgálat közleménye mára.

"Az ország nagy részén szakadozott lesz a felhőzet, több órára a nap is kisüt. Délelőtt a keleti megyékben is megszűnik az eső, később már csak elvétve fordulhat elő zápor, hózápor. Dél felől a délután folyamán megnövekszik, estétől meg vastagszik a felhőzet. Az élénk északnyugati szelet időnként erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -4, +4 fok fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 8 fok között valószínű" - írják.

Figyelmeztető előrejelzés csütörtök éjfélig

"Az eső, szitálás mellett estig leginkább az Északi-középhegységben előfordul havas eső, havazás is. Itt 400-500 méter felett néhány cm megmaradó hó várható az esti órákig, majd éjszaka és csütörtök reggel már csak megszakításokkal várható gyengébb csapadék. Délutántól a délnyugatról északkelet felé áthelyeződő záporos csapadékgócokból esetlegesen egy-egy zivatar is kialakulhat. Este, éjszaka ugyanakkor az Észak-Dunántúlon, Dunántúli-középhegységben számíthatunk több helyen csapadékra, 1-2 cm hóval, míg a délebbi tájakon, Alföldön inkább rövidebb ideig tartó záporok kialakulása valószínű. Ezekből némi eséllyel gyengébb ónos csapadék is előfordulhat. Késő este, éjszaka a kevésbé felhős, szélcsendes tájakon foltokban sűrű köd kialakulhat."

Képernyőfotó, leadfotó: OMSZ, 123rf; forrás: OMSZ

Oldalak

Szólj hozzá Te is!