Ilyen időjárásra számíthatunk húsvétkor

Mutatjuk az előrejelzést.

Heti időjárás

A március elég változékonyra sikerült időjárás szempontjából, kemény faggyal indult, aztán belekóstolhattunk pár nap erejéig az igazi tavaszba, majd ismét lehűlés következett. Az utolsó hét megint enyhébbnek ígérkezik, a húsvétot is beleértve - írja az Időkép előrejelzésében.

Hétfőn felhős lesz az ég, főként a középső országrészben eshet helyenként zápor, gyenge eső. A nap leginkább északkeleten bújhat elő. Gyenge lesz a keleti, északkeleti irányú légmozgás, a délutáni órákban 6-12 fokig emelkedhet a hőmérséklet. Kedden már inkább gomolyfelhős időre kell készülni hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Többfelé előfordulhat kisebb eső, zápor. Hajnalban már nem kell fagyra számítani, 1-5 fok között alakulhatnak a minimumok, napközben pedig 8 és 13 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

Szerdán egy nyugat felől érkező melegfront okozhat több helyen esőt, záporokat. Kevesebb csapadékra délen készülhetünk, délután délnyugaton hosszabb időre a nap is kisüthet, így már 7-16 fokos maximumokat mérhetünk. Csütörtökön északnyugat felől egy hidegfront érkezhet erős, helyenként viharos északnyugati széllel, és többfelé esővel. Jelentős lehűléstől azonban nem kell tartani: 6-13 fok valószínű a nappali órákban.

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Fotó: Időkép

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!