Ide el kell utaznod - Látványos kisváros Amerikában

Pittsburgh egy csodálatos város, ahol furcsa múzeumok, barátságos helyiek, egy buzgó bár, és igazi amerikai konyha várja a látogatókat.

Pittsburgh Pennsylvaniában, az USA közép-atlanti régiójában, New York szomszédságában található. Egykor gyárváros volt, amely annyira szennyezte a levegőt, hogy "pokol fedéllel" néven vált ismertté. Napjainkban lakossága több mint kétmillió, ahol az embereket gyakran látni kajakozni a három folyó, az Allegheny, a Monongahela és az Óhió mentén. Még mindig egy acélipari város, mely egy amerikai futballcsapattal is rendelkezik, a "The Steelers"-el. Mindazonáltal "Hídváros"-nak nevezték el összesen 466 darab hídjának köszönhetően, amely összeköti a régió völgyeit, hegyoldalát, folyópartjait, és egyébként elszigetelt közösségeit.

Fotó:Instagram/kayakpittsburgh

Múzeum a ketchupról

Ha Pittsburgh belvárosában tartózkodsz, mindenképp látogass el a város leghíresebb múzeumaiba. Elsősorban a Heinz Történeti Központba, mely egy kiváló múzeum, a 250 éves Pittsburgh történelmét dokumentálja. Hét emelete van, ezért javasolt ezek közül csak egyet-kettőt kiválasztani. A Heinz terem például nagy népszerűségnek örvend, hiszen a Heinz paradicsomos ketchup örömeit és a sült babot hatalmas ünnepléssel mutatja be, és néhány nagyon szórakoztató történelmi ketchuphirdetést is megnézhetsz.

Fotó:Instagram/ruggierosal

A művészet szerelmeseinek

A művészetek kedvelőinek az Andy Warhol Múzeum abszolút kihagyhatatlan. A pop művészet királya Pittsburgh-ban született, és számos leghíresebb darabja a múzeumban található, melyek rengeteg érdekes részletet tartalmaznak az életéről és örökségéről.

Fotó:Instagram/drbreast
Fotó:Instagram/broartstudio

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!