Utazás

Váratlanul robban be az igazi tavasz: Afrikából feltörő meleghullám éri el hazánkat - mutatjuk, mikor várható a jó idő

Már a hét folyamán elindul egy markáns felmelegedés - mely jelentősebb csapadékkal is jár majd -, de az igazi, tavaszias meleg csak március idusán éri el Magyarországot.

Mozgalmasan alakul március közepe: rengeteg esővel ugyan, de beköszön a tavasz

Sokan abban reménykedtek, hogy március első napjaiban végre beköszönt Magyarországon az igazi tavasz, ehelyett azonban visszalopakodott a zord tél. Jó hír a felüdülésre vágyók számára, hogy a mostani hidegfront nem fog sokáig tartani: már a hét közepén, második felében markánsabb felmelegedés veszi kezdetét - nyilatkozta a 24.hu-nak Mérő László, a Kiderül.hu meteorológusa. Üröm az örömben, hogy a következő napokban rengeteg esőre is számítani kell, csütörtöktől országosan 10-15 fokos maximumokat is mérhetünk majd, miközben sokszor megerősödik a szél, és szinte nem lesz olyan nap, amikor ne esne csapadék.

Március 14-én viszont eléri csúcspontját az Afrikában feltörő, ám hatását hazánkban is éreztető meleghullám: ezen a napon akár 20 fokos csúcshőmérsékletre is van kilátás.

A változékony, szeszélyes időt egy óriási ciklonrendszer okozza, mely egész Európai időjárását meghatározza a következő időszakban. A felmelegedés sajnos nem tart majd túl sokáig, március 15-én ugyanis újabb hidegfront zavarhatja meg a bontakozó tavaszi idillt, ami az Agronaptár.hu előrejelzése szerint nem jár majd jelentősebb lehűléssel, viszont a továbbiakban is marad majd a csapadékos idő.

Fotó: 123rf

A mögöttünk álló hétvégén annyira csodás idő volt, hogy sokan már a kabátot is otthon felejtették egy-egy kiruccanásra, de sajnálattal ugyan, ennek most egy időre búcsút kell intenünk.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Az idei táskatrendek gyönyörűek, időtállók, és szinte minden szettedhez illeni fognak! Ha nagy táskakeresésben vagy, akkor most segítünk kiválasztani a legmenőbbeket a hatalmas kínálatból.
Lifestyle
A Bak ma a kívánt irányba terelheti az anyagi helyzetét. Napi horoszkóp!
Sztárok