Létezik egy sziget tele emberi csontokkal, ahova egyszerű földi halandó be sem teheti a lábát

Már a neve is sokatmondó, a Holtak szigetének hívják.

Európa legfélelmetesebb szigete tele van emberi maradványokkal

Akár egy horrorfilm címe is lehetne, de a valóság még annál is ijesztőbb: a Holtak szigete valóban létezik, méghozzá az angliai Kent partjainál, a Medway folyón. Az 1,2 km hosszú és 200 méter széles szigeten pár éve fedeztek fel rengeteg emberi maradványt, amelyek két évszázaddal azelőtt elhunyt személyektől származnak. A helyet ugyanis akkoriban temetőként használták, legfőképp olyan rabok végső nyughelye lett, akik az Ausztráliába tartó börtönhajók fedélzetén veszítették életüket.

A Holtak szigetén százakat hantoltak el, többségük rendkívül szegény és rossz egészségi állapotban volt, akiknek a túlzsúfolt hajókon szinte esélyük sem volt a fertőzések legyőzésére. A halottakat jeltelen sírokba temették, távol a lakott területektől, hogy ezzel is védjék a polgárokat az olyan fertőző betegségektől, amiben az elítéltek elhunytak. Így akadályozták meg, hogy járvány induljon olyan kórságok miatt, mint például a kolera.

200 évig senkit nem zavart a sziget, nemrégiben azonban a dagályváltás és a parti erózió miatt számos csontdarab, ősi koponya és fakoporsó emelkedik ki a mocsárból, amely egykor az egész területet beborította.

Lapozz a folytatásért!

Oldalak

  • 1
  • 2