Megbolondul az időjárás a hétvégén: viharos széllel tér vissza a meleg

Alig kezdődött el az ősz, többfelé 25 foknál is melegebb lesz a hétvégén.

Hétvégi időjárás előrejelzés

Erős, néhol viharos széllel érkezik a melegebb levegő az ország fölé – áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből, amelyet csütörtökön juttattak el az MTI-hez.

Pénteken eleinte felhősebb lesz az ég, de később csökken a felhőzet és sok lesz a napsütés. Ezzel együtt viszont sok helyen erős, többfelé akár viharos erősségű széllökésekre kell készülni. A leghidegebb órákban 7-14 fok lesz. A legmagasabb hőmérséklet 17 és 25 fok között alakul, északkeleten lesz a hűvösebb, míg délnyugaton a melegebb – írták, megjegyezve: a többfelé erős északnyugati szél sokat ront majd a hőérzeten.

Szombaton és vasárnap reggelre is pára- és ködfoltok képződhetnek. Napközben viszont sok lesz a napsütés, csapadék nem valószínű. Szombaton és vasárnap már legfeljebb csak élénk széllökések lehetnek.

A hőmérséklet szombat hajnalban 2 és 13 fok között alakul, az ország északkeleti felén várhatók az alacsonyabb, délnyugaton az enyhébb értékek. Délutánra 21-27 fokig melegszik a levegő.

Vasárnap a hajnali 7-13 fokról délutánra 23-28 fokig emelkedik a hőmérséklet – olvasható az előrejelzésben.

Van élet a halál után – legalábbis Csernobilban, ahol 1986-ban történt minden idők legnagyobb nukleáris katasztrófája, ám az atomerőmű-baleset radioaktív öröksége sem tudta térdre kényszeríteni az életet.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak