Már csak napok kérdése, és beköszönt az igazi tavasz

Az igazi tavaszra még kicsit várni kell. Jellemzően derült, de hideg idő várható a hétvégén. Vasárnapig még marad az átlagosnál hűvösebb idő, majd hétfőn melegedés kezdődik, így a jövő hét közepén már egyes országrészekben 20 fok körül is alakulhat a csúcshőmérséklet.

Hétvégi időjárás előrejelzés

Jellemzően derült, de az évszakhoz képest továbbra is hideg idő várható a hétvégén – közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat csütörtökön az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzésében.

Pénteken hosszabb-rövidebb időre többfelé kisüt a nap. Az ország nagy részén nem várható csapadék, de elsősorban délen, délkeleten néhol előfordulhat szitálás, majd egy-egy zápor. Helyenként megélénkül a keleti, északkeleti szél. A legalacsonyabb hőmérséklet többnyire mínusz 5 és plusz 2 Celsius-fok között valószínű, de a fagyzugokban ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb hőmérséklet plusz 7 és 13 fok között alakul.

Szombaton és vasárnap is derült, csapadékmentes idő várható. Szombaton mínusz 7 és plusz 1, vasárnap mínusz 7 és mínusz 1 fok közötti hajnali értékek lesznek jellemzők, de a fagyzugokban akár mínusz 12 fokig is hűlhet a levegő. Szombat délután plusz 7 és 10 fok között, vasárnap is többnyire 10 fok körül alakulnak a csúcsértékek – olvasható az előrejelzésben.

A jövő hét elejétől aztán a fokozatosan erősödő nappali felmelegedésnek köszönhetően beköszönt az igazi tavasz, a csúcshőmérséklet egyre többfelé eléri, majd meg is haladja a 15 fokot, a jövő hét második felében pedig már több helyen a 20 fokot is megközelítjük – írja az Időkép.

Egyre népszerűbb a balatoni hajózás. Négy új hajó szállítja idéntől az utasokat a magyar tenger kiemelt desztinációi között.

Fotó: 123rf; leadfotó: Daria Obymaha / Pexels

Oldalak