Igazi nyári hétvégénk lesz, hőségriasztás lép életbe

A következő napokban várható tartós hőség miatt hőségriasztást adott ki Müller Cecília országos tisztifőorvos. Így alakul a hétvégi időjárás.

Pénteki időjárás előrejelzés

Túlnyomóan napos, csapadékmentes idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csak kevés helyen élénkülhet meg a keleties szél. Pénteken nagyobb területen alakulhat 25 Celsius-fok körül vagy afelett a napi középhőmérséklet értéke, legnagyobb eséllyel a Kisalföldön, a főváros tágabb térségében, valamint az Észak-Alföldön, de másutt is többnyire 23-24 fok körül lesz a napi közép. A legmagasabb nappali hőmérséklet 31 és 35 fok között alakul.

Hétvégi időjárás előrejelzés

A következő napokban egyre nagyobb területen várható hőség. Az előrejelzés szerint a hétvégén napközben akár 35 fokig is melegedhet a levegő, s helyenként még a minimumok is 20 fok felett alakulnak.

Szombaton napos időre, többnyire kevés gomolyfelhőre számíthatunk. A Tiszántúlra esetleg besodródhat egy-egy zápor, zivatar, másutt csapadék nem lesz. Az északkeleti, északi szél néhol időnként megélénkül. Hajnalban 13, 21, délután 31, 35 fok várható.

Vasárnap többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, néhol zápor, zivatar előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 14, 22 fokról 31 és 35 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

A hétvégén érkezik az idei első hőhullám. További részletekért lapozz a következő oldalra!

Fotó: 123rf.com

Oldalak

  • 1
  • 2