Esély sincs a tavaszias időjárásra: hózápor, eső és fagy is várható a hétvégén

Ugyan előbukkan majd a nap, nem árt, ha előre felkészülünk rá, hogy hózáporokkal tarkított, hideg, barátságtalan időt hoz a hétvége.

Újabb télies fordulat az időjárásban

Jóllehet hétvégén előbukkan majd a nap is, alapvetően hideg, hózáporokkal és esővel tarkított időjárásra számíthatunk a hétvégén - ez derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Holnap jellemzően felhős lesz az ég, az északkeleti megyékben süthet ki hosszabb időre a nap. Szórványosan várható hózápor, zápor, északnyugaton helyenként kisebb havazás, havas eső is lehet. Időnként megélénkül, a Dunántúl nyugati részén meg is erősödik a szél. Hajnalban általában mínusz 5 és plusz 1 fok közötti értékeket mérhetnek, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. Kora délutánra 4 és 9 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Vasárnap az ország déli, délkeleti felén csak rövid napos időszakok valószínűek. Az északnyugati tájakon napos idő lesz a jellemző, majd a Kisalföldön estefelé erősebben megnövekedhet a felhőzet. Főleg a déli megyékben fordulhat elő hószállingózás, havas eső, eső, másutt számottevő csapadék nem valószínű. Estefelé északon, északnyugaton lehet egy-egy zápor, hózápor. A szél sok helyen megélénkül, a Dunántúl nyugati részén meg is erősödik. A minimumhőmérséklet általában mínusz 5 és plusz 1 fok között várható, de a fagyzugokban hidegebb is lehet. A csúcshőmérséklet 5 és 10 fok között valószínű – olvashatjuk az OMSz előrejelzésében.

Fotó: 123rf

Less be a metró alagútba! Szinte felismerhetetlen a középső szakasz, teljesen szétbontották az állomásokat.

Leadfotó: 123rf

Oldalak