Hirdetés

7 ok, amiért érdemes egyedül utazni - Te bele mernél vágni?

Elsőre tudom, ijesztőnek tűnhet, egyedül nekivágni egy kalandos utazásnak, hiszen az ember ebben a helyzetben csakis önmagára számíthat, ráadásul az is megfordulhat a fejében, hogy magányos farkassá változik. Azonban rengeteg előnye van annak, ha társaság nélkül kelünk útra. Összeszedtük mindazokat a pozitívumokat, hogy miért is érdemes egy szál magunkban fejest ugrani a nagyvilágba.

Te döntöd el, mikor és hova

Senkinek nem kell kikérned a véleményét, nem kell egyeztetned arról, hogy merre indulj és mikor. Az időpont és a helyszín kiválasztása is csak és egyedül rajtad áll. Oda mész, ahová szeretnél, és amikor csak akarsz, így senkihez nem kell alkalmazkodnod és mindent megnézhetsz, az összes helyre eljuthatsz, Te választasz, nem más.

Tervezz kedvedre!

Senki nem szól bele, hogyan oszd be az idődet. Azt nézel meg, amit csak szeretnél, olyan programokat szervezel, amihez csak kedved van, ott reggelizel, ebédelsz és vacsorázol, ahol épp akarsz, teljesen a magad ura lehetsz anélkül, hogy mások véleményét a sajátod elé helyeznéd. Ha társaságban vagy, akkor előfordul, hogy csupán azért mész be egy étterembe vagy múzeumba, mert a többiek azt szeretnék, ha viszont egyedül vagy, megkíméled magad a felesleges kínlódástól és költségektől. Az sem utolsó szempont, hogy a saját tempódban nézelődhetsz, nem kell loholni a csoporttal, kiélvezheted az értékes pillanatokat az olyan vezényszavak nélkül, mint „Induljunk!”.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotók: Hipwee.com, Airtreks.com

Oldalak

Szólj hozzá Te is!