Hazánk 4 legkülönlegesebb cseppkőbarlangja, amit érdemes meglátogatnod

Hivatalosan is beköszöntött a tavasz, nincs is ennél alkalmasabb időpont arra, hogy felfedezzük az országunkban található különlegességeket. Kirándulásaink alkalmával érdemes ellátogatnunk Magyarország legszebb cseppkőbarlangjaiba, garantáltan felejthetetlen élményben lesz részünk.

Abaligeti-barlang

Az Abaligeti-barlang a Mecsekben található és a környék leghosszabb patakos barlangja. Az 1800-as évek óta látogatható belépőjeggyel és idegenvezető kíséretével. Az évek során több felújítást is végeztek rajta, de ma már korszerű világítással és betonjárdákkal várja a látogatókat. A barlangban nem csak a természet különleges alkotásaira érdemes figyelnünk, hanem a benne található denevér fajokra is. Ezeknek az állatoknak ugyanis telelőhelyéül is szolgál a különleges természeti képződmény.

Aggtelek

Az ország talán legismertebb cseppkőbarlangja a szlovák határ közelében fekvő aggteleki barlang. A világörökség része és Magyarországon 17 kilométer hosszan csodálhatjuk meg a cseppköveket és a föld alatti patakokat. A bejárat mellett pedig érdemes ellátogatnunk a barlangmúzeumba is, ugyanis itt betekintést nyerhetünk a feltárás történetébe, valamint megcsodálhatjuk az Aggteleki-karszt ritka állat és növényvilágát is.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2