Utazás

Látogass el hazánk gyógyvizeinek egyikébe – gyógyítsd meg testedet és lelkedet fürdőzéssel

A Kárpát-medencében – és főként Magyarországon - páratlan gyógy- és termálvízkészlet található. Nemzetünk kincsének számít a rengeteg termálfürdő. Éppen ezért, ha testi és lelki felüdülésre vágynál, keresd fel hazánk egyik gyógyvizét. Az újjászületést szinte garantált!

Balneoterápia a testnek és a léleknek egyaránt

Balneoterápiának, vagyis gyógyvízkezelésnek nevezik az ásványvizek gyógyítás céljára történő alkalmazását. A fizioterápia kulcsfontosságú gyógymódja. A gyógyvizek olyan ásványi anyagokat tartalmaznak, amelyeket orvosilag igazoltak és hatékonyak a különböző betegségekkel szemben. Hazánkban a hatóanyagok szerint csoportosulnak a gyógyfürdők, amelyek eltérő panaszok enyhítésére alkalmasak. Ám a csoda nem egyetlen nap alatt történik, legalábbis, ami a fizikai panaszokat illeti. Csak rendszeres fürdőkezeléssel érhető el a változás, amennyiben a gyógyvizektől várjuk a gyógyulást. Ellenben az is kétségtelen, hogy a léleknek akár egyetlen nap a kellemes gyógyvízben elég lehet ahhoz, hogy minden gondjától megszabaduljon.

Tilos gyógyfürdőbe menni, ha…

Alapból, mielőtt kúraszerű fürdőzésekbe kezdenél, azt érdemes orvosi javaslatra tenni. Semmiképpen se hasraütésszerűen vágj bele, előbb konzultálj az orvosoddal. Szerencsére, a kisebb problémák esetén, néhány alkalom is elég lehet a gyógyvizes medencékben ahhoz, hogy akár teljesen vagy jó időre megszabadulj a panaszodtól.

Ellenben, tilos gyógyfürdőbe menni, ha súlyos szív- és érrendszeri betegséggel küzdesz vagy heveny gyulladásokkal. Igaz, hogy az ízületi bántalmaknál ajánlott a gyógyvizes kezelés, de nem akkor, amikor gyulladt az ízület. Pajzsmirigyproblémák és érelmeszesedés sem bölcs döntés gyógyfürdőkúra. Friss, mély bőrsérülésekkel, illetve nyílt sebekkel ugyancsak elkerülendő a termálfürdő. Terhességnél is előbb célszerű kikérni az orvos véleményét.

Most pedig jöjjön néhány hazai gyógyfürdő, ahol meglelheted gyógyulásod kulcsát:

Lapozz a cikk folytatásáért!

Zsóry Gyógy- és Strandfürdő A Mezőkövesden található fürdő a kéntartalmú gyógyvizének köszönhetően elsősorban reumatikus panaszokra jó.
Kattints a további képekért!

leadkép: 123rf.com

Oldalak

Utazás
Sztárok
Ahogyan a legtöbb rajongó már tudja, Tóth Andival teljessé vált az X-Faktor mentori csapata. Ütős énekeseket sikerült összeszednie az RTL-nek.
Egészség
Továbbra is velünk marad az áprilisra jellemző kacifántos időjárás. Az orvosmeteorológiai olyan dolgokat jósol, ami erős fejfájást is okozhat szerdán.
Sztárok
Lezárult a szexuális zaklatással vádolt Kevin Spacey pere, de menet közben rettenetes titkokra derült fény, amik megmagyarázhatnak néhány dolgot a színész viselkedésével kapcsolatban.