Hazai finomságok első kézből - ezeket a termelői piacokat mindenképp látogasd meg!

Számos vidéki és fővárosi őstermelői piac működik hazánkban, ahol közvetlenül a helyi termelőktől tudjuk beszerezni az ízletes, friss gyümölcsöket, zöldségeket és egyéb finomságokat. Ebben a cikkben az 5 kedvencünket mutatjuk meg nektek.

Reneszánszát éli a piacozás

Fonott kosarakkal sétálgató családanyák, vászontáskákat telepakoló fiatalok, egymással csevegő és nevetgélő emberek - valahogy így írható le a termelői piacok világa, amibe ha egyszer valaki belecsöppen, örökké a rabjává válik. Az elmúlt években hazánkban újra reneszánszát éli a piacozás, kivirágzott ez a csodás régi hagyomány. Az egészséges életmódra való törekvés, a slow living és a környezetvédelemi szempontok miatt egyre többen járnak vissza a standok útvesztőibe, ahol egy pillanatra kiszakadhatnak a hétköznapok mókuskerekéből. Hétvégente az ország számos pontján gyűlnek össze azok a kiváló termelők, akik a zöldségek és gyümölcsök mellett, hús- és tejtermékeket, ropogós péksüteményeket, valamint igazi kuriózumokat is kínálnak.

Az alábbiakban összeszedtük az 5 kedvenc fővárosi és vidéki piacunkat, ahova minden héten érdemes ellátogatni.

Czakó Piacz A Tabán tetején található Czakó kertbe az ország legjobb termelői hozzák el portékáikat hétről hétre, az ember nem győzi kapkodni a fejét a sok finomság láttán. A Czakó Termelői Piacz rusztikus miliőben fogadja a gourmet közönséget, akik olyan termékeket vihetnek innen haza, amelyeket a boltok polcain sosem találnánk meg. Mikrozöldségek, mentes desszertek, szarvasgombából készült mártogatósok és sajtkülönlegességek, amíg a szem ellát.
Kattints a további képekért!

A Föld egyik legnagyobb ózongenerátorának is nevezik ezt a tavat, hiszen egy év alatt akár egymilliónál is több villámlás észlelhető.

Leadfotó: 123rf.com, Forrás: csodalatosmagyarorszag.hu

Oldalak