Utazás

Ez nem tréfa: hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet április elsején

A 110-260 méter szélességűre becsült idegen objektumot az Apollo-család tagjaként azonosították. Ide olyan égitestek tartoznak, melyek keresztezik a kék bolygó pályáját.

"Ünneprontó" aszteroida közeleg

Pénteken véget ér 2022 harmadik hónapja: öles léptekkel közeleg április elseje, s a dátum sokak számára a bolondok napját jelenti. Ilyenkor sokan azon igyekeznek, hogy (ha csak néhány órára is, de) ismét virgonc, szertelen és fékezhetetlen gyermekké varázslódjanak. Bizony, ilyenkor még a felnőttek is kéjes élvezettel törnek borsot embertársaik orra alá: egyeseknél szinte már "kötelezőek" is ilyenkor a hol ízlésesebb, hol durvább tréfálkozások, kedveskedő, vagy épp gonosz poénok. Ugyanakkor néha előfordul, hogy ezen a bűvös napon is történnek komoly, megrázó vagy épp veszedelmes események. Idén például egy gigantikus aszteroida halad majd el a Föld közelségében, amikor a többség április elsejét "ünnepli".

Aggodalomra persze nincs okunk: a Live Science nevű tudományos portál információi szerint a mintegy 110-260 méter szélességűre becsült idegen objektum biztonságos távolságban, körülbelül 7,4 millió kilométerre húz majd el mellettünk. A 2007 FF1 jelű aszteroida ugyanakkor a potenciálisan veszélyes objektumok közé tartozik.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Ha nyomon követed a közösségi média világában felbukkanó legújabb trendeket, valószínűleg már te is találkoztál a körömtetoválással.
Lifestyle
A zuhanyzás befejeztével a lefolyónál éktelenkedő hajcsomót megpillantani sosem kellemes élmény. Sőt, olykor akár egészen stresszes felfedezés is lehet, milyen sok hajszál hullott ki egyetlen...
Lifestyle
Romantikus kapcsolataink életünk meghatározó részét képezik, mint ahogy munkahelyünk is, hiszen napjaink felét itt töltjük. Nem csoda hát, ha ez a kettő néha egybeforr egy-egy különös álmon keresztül...