Ez nem tréfa: hatalmas aszteroida közelíti meg a Földet április elsején

A 110-260 méter szélességűre becsült idegen objektumot az Apollo-család tagjaként azonosították. Ide olyan égitestek tartoznak, melyek keresztezik a kék bolygó pályáját.

"Ünneprontó" aszteroida közeleg

Pénteken véget ér 2022 harmadik hónapja: öles léptekkel közeleg április elseje, s a dátum sokak számára a bolondok napját jelenti. Ilyenkor sokan azon igyekeznek, hogy (ha csak néhány órára is, de) ismét virgonc, szertelen és fékezhetetlen gyermekké varázslódjanak. Bizony, ilyenkor még a felnőttek is kéjes élvezettel törnek borsot embertársaik orra alá: egyeseknél szinte már "kötelezőek" is ilyenkor a hol ízlésesebb, hol durvább tréfálkozások, kedveskedő, vagy épp gonosz poénok. Ugyanakkor néha előfordul, hogy ezen a bűvös napon is történnek komoly, megrázó vagy épp veszedelmes események. Idén például egy gigantikus aszteroida halad majd el a Föld közelségében, amikor a többség április elsejét "ünnepli".

Aggodalomra persze nincs okunk: a Live Science nevű tudományos portál információi szerint a mintegy 110-260 méter szélességűre becsült idegen objektum biztonságos távolságban, körülbelül 7,4 millió kilométerre húz majd el mellettünk. A 2007 FF1 jelű aszteroida ugyanakkor a potenciálisan veszélyes objektumok közé tartozik.

Fotó: 123rf

Lapozz, még nincs vége!

Oldalak

  • 1
  • 2