Több van benne, mint gondolnád: így néz ki a világ egyik legforróbb helye képeken

Talán nem gondolnád, de egy vízzel teli medence is található itt.

Extrém körülmények

Gondoltál már valaha arra, hogy milyen lehet a világ egyik legforróbb helye, ahol évi mindössze 50 milliméter csapadék hullik összesen, a hőmérséklet pedig meghaladhatja az 50 fokot is? Nos, valószínűleg kevesen vagyunk olyanok, akik arról álmodoznak, hogy olyan extrém körülmények között éljenek, mint amik a Kalifornia és Nevada határán fekvő Halál-völgyben uralkodnak – a közel 14.000 négyzetkilométeren fekvő, teknőszerű bemélyedésben a sivatag közepén ugyanis rendszeresen megdőlnek a melegrekordok, ennek ellenére azonban meglehetősen gazdag a hely élővilága.

Rekkenő hőség, mesés táj

A Death Valley az Egyesült Államok legnagyobb nemzeti parkja, a névválasztás pedig nem véletlen: nevét még 1849-ben kapta, amikor a bevándorlók eltévedtek, és majdnem meghaltak a völgyben a kibírhatatlan körülmények miatt.
Kattints a további képekért!

Egy légitársaság már elő is jegyzett pár szuperszonikus utasszállítót. Pár éven belül alig pár óra alatt át lehet majd szelni az óceánt repülőgéppel.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Lifestyle
Ha téged is gyötör az álmatlanság, vesd be az alábbi trükköket.
Lifestyle
A Halak családi gondjai megoldódhatna vagy rosszabbra fordulhatnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Lucy Hale neve hallatán sokaknak azonnal a szépség, a tehetség és a stílus jut eszébe. Az amerikai színésznő és énekesnő, akit a legtöbben a Hazug Csajok Társasága című sorozat Aria Montgomery...