Fényképes bizonyíték van róla: kis híján a halálba hajszolta a férfit a Google Térkép

A világszerte elterjedt navigációs alkalmazás az esetek többségében ugyan megbízhatóan működik, de azért arra is akad bőven példa, hogy homok kerül a gépezetbe. Egy amerikai férfit nemrégiben kis híján a biztos halálba "küldött" a Google Térkép.

Hiba a rendszerben

A Google Térkép a jelenkor talán legkedveltebb navigációs szolgáltatása: gyors, megbízható, sokrétű és precíz - szinte minden közlekedő igényét tökéletesen kiszolgálja. Ez persze nem jelenti azt, hogy a Google applikációja ne szorulna időnként frissítésre, sőt sajnos arról sem beszélhetünk, hogy a térkép tévedhetetlen. Az elmúlt években számos felhasználó jelezte már, hogy a szolgáltatás olykor olyan útvonalakra terelte őket, melyek különösen balesetveszélyesnek bizonyultak - szélsőséges esetekben szinte már egyenlőek voltak a biztos halállal. Az ilyesfajta hírek már csak azért is szülnek bennünk jogos rémületet, mert voltaképpen a modern technológiába vetett - manapság jóformán töretlen - hitünket kérdőjelezik meg.

A Google Térkép rejtett "hibáiról", tévedéseiről szóló történetek nem merő koholmányok, és nem is városi legendák, épp ellenkezőleg: nyugtalanítóan valóságosak. A témával most a GizmoChina foglalkozott: arról számoltak be, hogy az applikáció néhány motorost küldött kis híján a biztos halálba.

Fotó: 123rf

Lapozz, jövünk a további részletekkel!

Oldalak

  • 1
  • 2