Utazás

Gabi-halála: te tudod, honnan a rejtélyes név? A Mátra hegycsúcsát rengeteg titok övezi

A legenda szerint Gabi létezett, és szörnyű dolog történt vele a Mátrában – de vajon ki volt Gabi? Nő vagy férfi? E kérdés tekintetében megoszlanak a vélemények és a történetek egyaránt.

Gyönyörű Mátra

A Mátra környezeti adottságairól és természeti kincseiről, szépségéről híres, ám aki Magyarország térképét többször is a kezébe vette már, bizonyára feltűnt neki, hogy nem a hegységben lévő szomorú, és egy kicsit félelmetes nevű helynév az egyetlen furcsaság az országban. Ott van például a Pilisben lévő Halál-túra útvonala olyan pontokkal, mint éppen a Fagyos katona vagy a Német gyerek halála. A Mátra azonban a Gabi-haláláról ismert, amely egy 774 méter magas hegycsúcs a Kékestető közelében, nevét pedig nem véletlen kapta.

Lapozz a részletekért!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
A fokhagyma nem csak remek fűszer, hanem szuper orvosság is egyben, ám ahhoz, sokáig megőrizze a frissességét, megfelelően kell tárolni.
Lifestyle
Mindig elszaladsz még pisilni, mielőtt elindulnál otthonról? Azonnal abba kell hagynod!
Sztárok
Matthew McConaughey három gyermek büszke édesapja, akikkel nagyon erős és különleges kapcsolatot ápol – idősebbik fia ráadásul annyira hasonlít rá, hogy akár egymás tükörképei is lehetnének.