Sétahajókázás és borkóstolás - 4 dolog, amit nem hagyhatsz ki a festői Elzászban!

Korábbi cikkünkben Elzász igazi kis ékszerdobozairól írtunk, többek között Sélestatról és a mesebeli Colmarról, most pedig megmutatjuk, mit érdemes csinálni még a francia tartományban! Végigjártuk és kipróbáltuk mindet, vágj bele Te is!

Fedezd fel hajóval Strasbourgot!

Strasbourgot nem csak gyalog érdemes felfedezni, hanem sétahajóval is. Az úgynevezett Batorama hajók egy része felül teljesen nyitott, így fényképezni is lehet róla, másik része pedig fedett, átlátszó tetővel, ami esős és hűvösebb időben ideális. A belvárosból indul és egészen az Európai Parlamentig megy, majd onnan fordul vissza. Így nem csak a történelmi épületeket csodálhatjuk meg róla, hanem a kissé távolabb lévő modern városrészt is.

Látogass el a Haut-Koenigsbourgi várba!

Aki szereti a történelmet, az nem fog csalódni Haut-Koenigsbourg középkori várában sem. A Vogézek domboldalán húzódó nevezetesség már messziről jól látható - kivéve, ha a látogató olyan rossz idő fog ki, mint mi: ott jártunkkor egy hatalmas esőfelhő borította be az egész tájat. Mondanunk sem kell, normál időjárási viszonyok mellett messzire elláthatunk fentről (idegenvezetőnk elmondása szerint innen jól kivehető a németországi Fekete-erdő is), de mi sajnos semmi mást nem láttunk, csak a tejfehér ködöt. A történelem folyamán többször lerombolt vár ma már teljesen fel van újítva, belseje pedig bútorokkal van berendezve, amelyek azt ábrázolják, hogy élhettek itt egykor.

Fotók: Femcafe/Balatoni Dóra

Oldalak

  • 1
  • 2

Szólj hozzá Te is!