A nyugalom zöld szigetei - ezek fővárosunk legszebb parkjai

Amikor nincs időnk elutazni, hogy kicsit kikapcsolódjunk, kiszakadjunk a mindennapi rohanásból, olyankor remek alternatívát nyújthatnak a parkok. Következzenek fővárosunk legszebbjei.

Margit-sziget

Hazánk egyik legszebb szigete a Margitsziget, mely a szabadtéri kikapcsolódás egyik fő helyszíne a fővárosban. Legyen szó sportról, randevúról, piknikről vagy egyszerűen egy kis kellemes időtöltésről, a Margit-sziget minden téren kiváló lehetőségeket nyújt. A hely ideális választás, ha a nyüzsgő mindennapokban egy kis pihenésre és békére vágyunk, de nincs időnk elutazni a városból.

Idilli sétát tehetünk a Domonkos kolostor romjai között, valamint megtekinthetjük Szent Margit sírját, a szabadtéri színpad mellett meglátogathatjuk a Víztornyot, ahol a sziget történetéről tudhatunk meg érdekes információkat, a tavaszi és nyári időszakban pedig romantikus találkozót szervezhetünk ide, ellátogathatunk a Japánkertbe és hallgathatjuk a nyaranta működő Zenélő Szökőkút kellemes dallamait. Amennyiben sport közben tudunk feltöltődni, a Margit-sziget abban az esetben is remek választás, hiszen kialakított futópálya és bicikliút, uszoda és sportpálya is található itt, így több lehetőség közül is választhatnak a mozgás szerelmesei.

Kopaszi-gát

A Lágymányosi-öbölben kialakított Kopaszi-gát az egyik legidillibb helyszín a fővárosban. Káprázatos zöld területek, apró színes virágok, hangulatos kávézók, gyerekkacajtól zajos játszótér, a friss levegőt élvező családok és baráti társaságok békét árasztó jó kedve mind azt éreztetik az emberrel, mintha nem is a zajos fővárosban, hanem egy békés üdülőövezetben lenne.

Kiváló hely egy jó könyv olvasásához a fák árnyékában, egy kis kerékpározáshoz, egy kellemes családi ebédhez, egy kis tollaslabdázáshoz, kajakozáshoz, de akár azt is megtehetjük, hogy hangulatos zene mellett a Dunából kitotyogó kacsákat megetetjük. A parkot igazán hangulatossá azonban az teszi, hogy nem kell kerülgetnünk a csillogó pázsitot, hanem kényelmesen leheveredhetünk rá és élvezhetjük a napsütést vagy éppen piknikezhetünk a barátainkkal.

Lapozz, cikkünk a következő oldalon folytatódik!

Fotók: Pinterest

Oldalak

  • 1
  • 2