Brit kutató: az orrunk előtt üzennek nekünk a földönkívüliek, mégsem vesszük észre

Az Imperial College London kvantumfizikusa úgy véli, az idegen létformák már kapcsolatba is léphettek az emberiséggel, csak még nem sikerült felfedeznünk a kommunikációs csatornájukat.

A hiba nem a csillagokban van

Egyáltalán nem lehetetlen, hogy amikor az éjszakai égboltra függesztjük vigyázó tekintetünket, éppen egy titkos földönkívüli üzenetet látunk, mégsem vesszük azt észre. Elképzelhető, hogy az idegen létformák máris tudomást szereztek a Föld létezéséről és megpróbálnak kapcsolatba lépni velünk, mi azonban még mindig nem fedeztük fel a kommunikációs csatornáikat? Ha így volna, akkor hatalmas tévúton járna a tudomány, és mielőbb fel kellene ébrednünk szendergésünkből. Nem, az imént nem egy nagyköltségvetésű amerikai science fiction alapszituációját vázoltuk (úgyhogy ne képzeljük a rendezői székbe Christopher Nolant vagy Robert Zemeckist), egy brit kutató szerint valóban van rá esély, hogy az éjjeli égbolton pislákoló, távoli fények valójában földönkívüliek - eddig még dekódolatlan - üzenetei.

Terry Rudolph, az Imperial College London kvantumfizikusa érdekes érvvel támasztja alá teóriáját. A brit kutató úgy véli, a földönkívüliek még arra is képesek lehetnek, hogy befolyásolják a csillagok fényerejét, és ezáltal esetleg kapcsolatot tudnak teremteni nagyon távoli létformákkal is. Így juthatnak el üzeneteik a Földre, csak egyelőre még nem fejtettük meg azokat - állítja Rudolph. De lehetséges lenne mindez? És ha helyes az elmélete, még akár az is benne lehet a pakliban, hogy hosszú évek - talán évszázadok - óta nem fedeztük fel az idegenek "morzejeleit"? Belegondolni is hátborzongató, mennyi időt elvesztegettünk, amennyiben tényleg ez az igazság.

Már itt vannak az UFO-k?

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk nem ért véget!

Oldalak

  • 1
  • 2