Utazás

Meredek elmélettel álltak elő a kutatók: valójában innen nyerhetik életerejüket a földönkívüliek

Egy nemzetközi kutatócsoport próbálta meg megfejteni, vajon honnan szerezhetik a fennmaradásukhoz szükséges energiát az idegen létformák.

A földönkívüliek titkos mindennapjai

Az emberiség legnagyobb és legizgalmasabb kérdéseinek egyike, hogy vajon egyedül vagyunk a hatalmas univerzumban, vagy esetleg élnek-e a világegyetem távoli szegletében hozzánk hasonló, esetleg nálunk jóval fejlettebb civilizációk is. Most egy nemzetközi kutatócsoport eredt az ősrégi rejtély nyomába. Alapállításuk szerint léteznek idegenek, sőt a tudósok azt is megpróbálták megfejteni, honnan nyerik a fennmaradásukhoz szükséges energiát.

A Live Science cikke szerint a földönkívüliek egy, az úgynevezett Dyson-gömbhöz hasonlatos építménynek köszönhetik civilizációik virágzását. A Dyson-gömb egy Freeman Dyson nevű amerikai fizikus hatvan évvel ezelőtt született elmélete, melynek lényege, hogy a technológiai értelemben nálunk fejlettebb életformák - feltéve, hogy léteznek ilyenek - olyan szerkezeteket építenek egy-egy csillag köré, melyek felfogják és önnön erőforrásaik táplálására használják az abból áramló, elképesztő mennyiségű energiát.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
A melltartó vásárláshoz hasonlóan a megfelelő bikini kiválasztása is kifejezetten nehéz feladatot jelenthet, különösen a nagyobb keblekkel rendelkező hölgyek számára.
Lifestyle
Azt hisszük, csak nekünk nőknek kellemetlen nőgyógyászhoz menni, pedig sokszor a dokik is kiakadnak egy-egy betegen. Most azt is elárulták, miért.
Sztárok
Többekről nem is gondoltuk volna, hogy ennyire fiatalok voltak, amikor először ágyba bújtak kedvesükkel.