Jön a Föld órája - Budapest is lekapcsol

Fontos tudnivaló.

2018. március 24-én ismét jön a Föld órája, melynek célja a természeti értékek megőrzése, és a fenntartható élet. Szombat este 20:30-kor a világ számos nagyvárosa borul majd feketébe, ez alól Budapest sem kivétel. Nem kell megijedni, természetesen csak egy órára kapcsolják le a fényeket.

Fotó:Instagram/bdpst24.hu

Számos épület világítását kapcsolják ki

Rengeteg népszerű épület világítása lesz lekapcsolva, így érdemes lesz a belvárosban barangolni és megcsodálni a környezetet. Sötétbe borul majd a Parlament, a Citadella, az Andrássy út, a Nemzeti Múzeum és a Nemzeti Színház, a Budai Vár, a Mátyás templom és a Halászbástya, a Hősök tere, a Vajdahunyad vár, az összes budapesti híd, és a főváros teljes UNESCO Világörökségi része.

Fotó:Instagram/prenor_b

Fontos üzenete van

„Kapcsolódj a Földhöz!” – üzeni a kezdeményezés, mely az egyéneket próbálja rávenni, hogy figyeljenek oda a környezetükre, hiszen minden egyes embernek hatalmas szerepe van. A WWF Magyarország egy négylépéses kihívást indított, az első lesz március 24-én a Föld órája. A második célja, hogy egy hétig senki ne nyomtasson semmit, ezzel védve az erdőket. A harmadikban pedig egy hétig csapvizet kell fogyasztani PET palack és ásványvíz helyett. Az utolsó lépés, hogy egy hétig tömegközlekedéssel, kerékpárral vagy gyalog menjünk dolgozni vagy az iskolába, ezzel is küzdve a széndioxid-kibocsátás csökkentéséért és a tisztább levegőért. Ettől az évtől kezdve fókuszban lesz a biológiai sokféleség megőrzése, és a fenntartható életmód, ami azért is nagyon fontos, mert így segíthetjük a környezetünk, és a bolygónk megóvását is.

Fotó:Instagram/earth_hour;Leadfotó:123rf

Oldalak

Szólj hozzá Te is!