Utazás

Elkerülhetetlen a becsapódás: csütörtökön a Földre fog zuhanni a NASA egyik műholdja

A RHESSI elnevezésű szatellit 16 éven át tartotta megfigyelés alatt a Napot. Az is kiderült, mennyi az esélye, hogy a becsapódása emberi áldozattal jár majd.

Egészen biztos, hogy be fog csapódni

Befejezi pályafutását az amerikai űrügynökség, a NASA RHESSI névre keresztelt szatellitje: a Space.com információi szerint a műhold, mely 2002-től 2018-ig, vagyis 16 éven át tartotta megfigyelés alatt központi csillagunkat, a Napot, április 20-án, csütörtökön hajnalban érkezhet majd a Földre. De vajon kell tartanunk attól, hogy a becsapódás emberi áldozattal jár majd? Lapozz: galériánkban minden további részletet megismerhetsz!

A 270 kilogrammos műhold egy része már a légkörben el fog égni, de lesznek olyan alkatrészei, melyek egészen a becsapódásig intaktak maradnak - állítják a szakértők.
Kattints a további képekért!

Ahogy minden esztendőben, úgy idén is április derekán érkezik meg a Lyridák meteorraj. A fényjelenségek április 15. és 29. között lesznek megcsodálhatók az égbolton.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Video Tóth Andi ekkor térne visssza az énekléshez
Utazás
Fashion&Beauty
Modern és vibráló hajszín, kellő visszafogottsággal.
Lifestyle
A Nyilasra sorsszerű események várnak. Napi horoszkóp.
Sztárok
Bár Sussex hercegnéjét legtöbbször elegáns ruhákban vagy épp estélyikben látni, Meghan a minap úgy döntött, lazára veszi a figurát.