Utazás

Elkerülhetetlen a becsapódás: csütörtökön a Földre fog zuhanni a NASA egyik műholdja

A RHESSI elnevezésű szatellit 16 éven át tartotta megfigyelés alatt a Napot. Az is kiderült, mennyi az esélye, hogy a becsapódása emberi áldozattal jár majd.

Egészen biztos, hogy be fog csapódni

Befejezi pályafutását az amerikai űrügynökség, a NASA RHESSI névre keresztelt szatellitje: a Space.com információi szerint a műhold, mely 2002-től 2018-ig, vagyis 16 éven át tartotta megfigyelés alatt központi csillagunkat, a Napot, április 20-án, csütörtökön hajnalban érkezhet majd a Földre. De vajon kell tartanunk attól, hogy a becsapódás emberi áldozattal jár majd? Lapozz: galériánkban minden további részletet megismerhetsz!

A 270 kilogrammos műhold egy része már a légkörben el fog égni, de lesznek olyan alkatrészei, melyek egészen a becsapódásig intaktak maradnak - állítják a szakértők.
Kattints a további képekért!

Ahogy minden esztendőben, úgy idén is április derekán érkezik meg a Lyridák meteorraj. A fényjelenségek április 15. és 29. között lesznek megcsodálhatók az égbolton.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Merle Oberon nézők millióinak szívébe lopta be magát, de a filmszakma is rajongott érte, köszönhetően fantasztikus tehetségének, no és persze lehengerlő szépségének. Sorsa végül mégis úgy alakult,...
Sztárok
Barbara Wussow a nyolcvanas években A klinika című sorozatban nyújtott alakításának köszönhetően lopta be magát a nézők szívébe. A színésznő már a hatodik X felett jár, de még mindig remek formában...
Lifestyle
Az egyetemista lány másnaposan fedezte fel, hogy valami egészen fantasztikus dolgot kreált. A fiatal feltaláló egy vagyont keresett a nem mindennapi ötlettel.