Nem láthatta a családját, mert nem tudta kifizetni a büntetést - Elbánt az énekesnő nagymamájával a légitársaság

Egy közismert énekesnő nagymamája lett az áldozata a magyar fapados légitársaság szigorú szabályzatának, és a Budairport minden segítséget nélkülöző kiszolgáló személyzetének. Az Anna & the Barbies énekesnője, Pásztor Anna nagymamája volt kénytelen lemondani az utazásról, mert nem tudta helyben kifizetni a retikülje miatt kiszabott büntetést.

Nem jutott el Milánóba

Anna nagymamájának nem sikerült elrepülnie Milánóba, ugyanis nem olvasta át alaposan a magyar fapados légitársaság csomagokra vonatkozó szabályzatát, és a gyógyszerei számára egy plusz retikült is szeretett volna felvinni a fedélzetre.

Szabálytalan csomag

Anna felháborodott videót töltött fel a közösségi oldalára, mert nem érkezett meg imádott nagyija, akit nagyon várt a család. Nem engedték felszállni a Milánóba induló járatra, így elmaradt a közös családi hétvége.

A nagymama az ülés alá betuszkolható ingyenes, vagy fizetős kézicsomagja mellett egy retiküllel is rendelkezett, ami szabálytalan, ha nem teszi bele egy másik csomagba. Ha kifizette volna ott helyben az apró kiegészítő pótdíját, akkor utazhatott volna, de nem tudta, így nem ölelhette meg imádott unokáját és pár hónapos dédunokáját.

A szabály, az szabály

"A szabály ugye az, hogy a gépre csak egyetlen csomag vihető fel, ingyenesen egy kis hátizsák méretű - ami pont két centivel kisebb, mint a hipermarketekben kapható kis bőröndök -, illetve egy normál koffer pénzért. Azt nem tudni, hogy Anna nagyija melyik verziót választotta, de mindegy is, mert a retikül plusz csomagnak minősül, amiért a Budportos személyzet jogosan szabott ki büntetést. Hogy az utasnál van-e elég pénz, az nem mérlegelés kérdése, s ha a fix tarifa szerint megállapított büntetés 17 ezer, akkor sajnos ehhez 11 ezer forint kevés - bár nem tudjuk, hogy jött ki a 17 ezer, mert a díj 15500 forint, s ha van plusz kezelési költség, jutalék a helyszínen, az nincs feltüntetve. Ha egy koncertbelépő 3000 forint, akkor 2500 forintért nem fognak beengedni a sarokba sem" – magyarázta a történteket a fapadosinfo.blog.hu.

A következő oldalon olvashatod, hogyan lehet ezt elkerülni!

Fotó: siciliafan.it

Oldalak

  • 1
  • 2