Utazás

Ezek Magyarország legnépszerűbb fürdővárosai

Budapest mellett Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Zalakaros, Bük és Gyula is helyet kapott a listán.

10 település, mely tényleg nagyot hasított a nyáron

A Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központ adatai szerint az év első hat hónapjában Budapest mellett Siófok, Hajdúszoboszló, Hévíz, Balatonfüred, Bük, Zalakaros, Gyula, Sárvár, Szeged és Eger voltak a legnépszerűbb magyar fürdővárosok. Ezeken a településeken valósult meg az összes vidéki vendégéjszaka közel egyharmada, nyáron pedig ez az arány több mint a kétszeresére nőtt – közölte az MTI.

A nyári hónapokban a vendégkör meghatározó részét a hazai turisták adják, Zalakaros, Balatonfüred és Siófok esetében például a vendégek több mint 70 százaléka belföldi volt.

A meghatározó nemzetközi vonzerővel a fürdővárosok közül többek között Hévíz és Hajdúszoboszló dicsekedhet, ebben a két városban a nyári hónapokban a külföldi vendégéjszakák részesedése megközelítette vagy elérte az 50 százalékot.

Ugyancsak változatos képet mutat az egyes fürdővárosok vendégeinek korösszetétele. A legidősebb, döntően szépkorú vendégkörrel Hévíz rendelkezik, Zalakaros és Hajdúszoboszló ezzel szemben igazi családos desztinációk, Siófokon pedig a vendégek 27 százaléka tartozott a tipikus fesztiválozó korosztályba.

2022-ben négy platina- és kilenc aranyérmet hódítottak el a magyar borászatok a világ egyik legtekintélyesebb borversenyeként számon tartott Decanter World Wine Awardsról (DWWA). Jelentős részük tokaji borászat.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Hamarosan a könyvesboltok polcaira kerül Omid Scobie Végjáték című kötete, mely izgalmas, eddig nem ismert kulisszatitkokat ígér a brit királyi családdal kapcsolatosan. A szerző különös gondot fordít...
Sztárok
Jákob Zoltán teljesen átgondolta a kapcsolatát a Nagy Ő-s választottjával, majd inkább szakított.
Lifestyle
A szakemberek szerint a pontos érték a napszaktól és az illető nemétől is függ, átfogó vizsgálatukban mégis próbáltak mindenkit kielégítő válaszra lelni.