Ma éjféltől ismét leszállhatnak a brit repülőjáratok hazánkban

A kormány döntése értelmében kedd éjféltől Magyarország nemzetközi légikikötői ismételten fogadhatnak az Egyesült Királyság területéről induló, személyforgalmi menetrend szerinti, illetve nem menetrendszerű polgári légi járműveket.

Vesztegzár alatt

Kiss Róbert alezredes az operatív törzs keddi online sajtótájékoztatóján azt mondta: az Egyesült Királyság területéről induló polgári légijárművek leszállási tilalmának fenntartása - amelyről kormányrendelet intézkedett - már nem indokolt. A beutazási korlátozásokról szóló kormányrendelet továbbra is hatályban van, a Magyarország területére személyforgalomban érkező magyar állampolgár a jogszabály által előírt karaténkötelezettség alapján továbbra is hatósági házi karanténba kerül. Lapozd fel galériánkat a részletekért!

Korábban a brit kormány egész Anglia területére zárlatot rendelt el, ami kedden nulla órától lépett érvénybe. Boris Johnson miniszterelnök szerint most még szükség van az eddigieknél is szigorúbb korlátozásokra. Ennek jegyében keddtől Anglia lakossága újból csak a legindokoltabb esetekben - például az alapvető fontosságú cikkek megvásárlása, gyógyszerek beszerzése, orvosi ellátás vagy testmozgás céljából - hagyhatja el otthonát, illetve akkor, ha valaki családon belüli erőszakcselekmény elől kénytelen menekülni.
Kattints a további képekért!

A harmadik hullámot még egyelőre nem a vakcina, hanem a szigorú óvintézkedések akadályozhatják meg.

Leadfotó: 123RF.com Forrás: MTI

Oldalak

Szólj hozzá Te is!