Egzotikus országok frissítő koktéljai

Amikor egy egzotikus országban nyaralunk, az éjszakai pezsgő életet legjobban a már-már helyi nevezetességnek számító koktéllal a kezünkben élvezhetjük igazán. Íme 5 ország híres itala.

Puerto Rico: Piña Colada
Több mint 100 éve egy Puerto Rico-i kocsmáros álmodta meg a Piña Colada-t, mely ananász, kókusz és rum keverékéből áll. A bár, melyben először elkészült a híres koktél még napjainkban is áll (Oasis Bar). A világ minden táján ismertté vált ez a kókuszos, ananászos frissítő, de még mindig Puerto Rico tengerpartján készítik el a legfinomabban.

Brazília: Caipirinha
Brazília minden tengerparti kávézójában kapható a híres cukornád-lé, a Caipirinha, melyet cukor és lime elegyéből készítenek. Az elmúlt évek során különböző variációkat hoztak létre a fogyasztók igényei szerint. Az érdekes íz-kombinációkat friss, egzotikus gyümölcsök hozzáadásával hozták létre.

Polinézia: Mai Tai
Egy polinéziai bárban az egyik vendég, miután megkóstolta a rum, narancs, mandulatej és lime elegyéből álló koktélt, ezt mondta: „maita'i ro'a 'ae”, ami annyit tesz, „túlvilági”. Innen ered az ital neve, igazi hírnevét azonban Elvis mozifilmjének köszönheti.

Jamaica: Red Stripe Beer
Mikor a sziget 1962-ben elnyerte függetlenségét, az ország hivatalos és szabadságot kifejező itala a Red Stripe Beer lett. Először 1928-ban főzték meg a kuriózumnak számító sört, napjainkra pedig egész Amerikában ezt tartják a legnépszerűbbnek és legfinomabbnak a karibi sörök közül.

Kuba: Daiquiri
Hála a karibi térségben fellelhető rum, lime és cukor gyakoriságának, a trió számos helyi koktél alapjául szolgál. A kubai tengerparton készítették el először a Daiquirit, méghozzá egy amerikai csapat. Egzotikus gyümölccsel kölcsönöznek a koktélnak fantasztikus ízt. Napjainkban számos helyen kapható már az ízletes ital, de még mindig e szigetország büszkélkedhet a legfinomabb Daiquirivel.

 

Oldalak