Utazás

Szomorú: Egyre rosszabb állapotban van a magyarok kedvelt nyaralóhelye!

Nagy kár lenne érte.

Bledi-tó

Gyakorlatilag nincs olyan ember, akinek lába ne remegne meg a szlovéniai Bledi-tó látványától. A festői szépségű helyről azonban szomorú hírek érkeztek: kiderült ugyanis, hogy az utóbbi időben egyre romlik a tó vízminősége, amiért csakis a megnövekedett turizmus tehető felelőssé. E természeti csodához vezető utak forgalma is megnőtt, és ami igaz, az igaz: a tó ökológiai állapotának sem a fürdőzők, sem a horgászok és a haletetés sem tesznek jót. A szlovén környezetvédelmi ügynökség egyik munkatársa szerint félő, hogy a Bledi-tó természetes ökológiai állapota és a vízminőség határértéke 2021-re nem éri el az Európai Unió vízügyi keretirányelvének környezetvédelmi előírásait. Tartós javulásra pedig csak akkor lehet számítani, ha csökkenteni tudják a tó forgalmát.

Fotó: Instagram.com/bledslovenia

Lapozz és tudj meg még többet a tóról!

Oldalak

Video Szerelmi horoszkóp
Utazás
Egészség
Straub Fanni története inspiráló lehet sok mindenki számára, hogy nem szabad feladni, még akkor sem, ha közben tengernyi negatív kritikát kap az ember.
Sztárok
Egyvalami bizonyos: brit trónörökösnek lenni nem csupán hatalmas felelősséggel, de busás vagyonnal is jár.
Sztárok
A legendás karakterszínész Mads Mikkelsen fia a megszólalásig hasonlít a híres édesapjára, bár Carl Jacobsen nem használja ki ennek az előnyeit, ugyanis nem lett belőle sem színész, sem pedig modell...