Utazás

Utazás Dubajba? Így hozhatod ki a legjobb áron!

Dubaj azért is fantasztikus hely, mert a sztereotip luxus utazáson túl szinte mindenkinek nyújtani tud valamit. A luxus természetesen jelen van, és az ikonikus, új látnivalók, üzletek és sokcsillagos szállodák bőven kínálják a lehetőséget egy minőségi - bár valljuk be, a mi pénztárcánkhoz mérve sok esetben drága – dubaji tartózkodáshoz. Ennek ellenére lehet, hogy elsőre hihetetlenül hangzik, de bőven van lehetőség alacsonyabb büdzsét kívánó dubaji utazásra is.

Nem mindegy, mikor utazunk

Dubajban gyönyörű helyek, kényelem és kényeztetés, jobbnál jobb éttermek és szórakozási lehetőségek biztosítják a gondtalan nyaralást, pihenést. Az utazásnál általában az egyik legnagyobb költség maga az odautazás és a szállás. Dubaj esetében az elő- és utószezonban történő utazás máris nagy árkülönbséget jelent, egy április, májusi vagy akár júniusi utazás ugyanis már nagyjából a normál ár feléért megoldható.

Bár tény, hogy Dubajban júniusban 40 fok fölött van a hőmérséklet, de az utóbbi években már a mi régiónkban vagy a magyarok által kedvelt üdülőhelyeken is – Törökország, Egyiptom – is egyre melegebb az időjárás. A nyár már csak ilyen.

Viszont ha bírjuk, szeretjük a párás nyári meleget, akkor bátran nekiállhatunk tervezni. Számos szálloda – és nem csak a 4-5 csillagosok – kínálnak ilyenkor különböző kedvezményeket vagy akár ingyenes elhelyezést a gyerekeknek, a különböző látványosságok megtekintése kedvezményes áron érhető el, sőt, a légitársaságok (Emirates, flydubai) a repülőjegy vásárlása mellé idődről időre ingyenes belépőket is kínálnak a különböző látnivalókba.

Számos fesztivál és beltéri program

A minden évben megrendezésre kerülő, nagyjából kéthetes időtartamú Dubai Food Festival (DFF) idején a jobbnál jobb, menő éttermek féláron kínálják ételeiket, hát lehet ilyen ajánlatnak ellenállni?

A Dubai Shopping Festival (DSF) idején – amit egy évben kétszer is megrendeznek – óriási kedvezményekkel vásárolhatunk az üzletekben, még a legnevesebb, luxus márkákat értékesítő üzletekben is. Kiváló lehetőség egy-egy márkásabb darab kedvezményes áron vásárlásra.

Természetesen a víziparkok, szórakoztató központok is akciókat hirdetnek ebben az időszakban és a beltéri programok sokasága biztosítja a családi nyaralás legjobb pillanatait. A gyerekek számára jobbnál jobb beltéri programokat kínál Dubaj, ezekből is ajánlunk egy kis ízelítőt:

A Dubai Park and Resorts (DPR) talán a legismertebb a szórakoztató parkok közül. Összesen 4 park szolgálatásait találjuk itt, kicsiknek és nagyoknak egyaránt nyújt szórakozási lehetőséget. Nagy kedvenc a Legoland park, - a hozzátartozó Lego Hotellel és csúszdákkal teli víziparkkal, - de a tematikus Motiongate is a kisebbek kedvence.
Kattints a további képekért!

Oldalak

Video Interjú Jakupcsek Gabriellával
Utazás