Orfali Bros
Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy soha életemben nem volt olyan kulináris élvezetkben részem, mint az Orfali Bros-ban. Nem meglepő, hogy 2022-ben Michelin csillagot is kapott ez a vendéglátóhely, amely 3 testvér ötletéből született meg. A cél az volt, hogy tradicionális szír konyhát olyan elemekkel, ízekkel spékeljék meg, amelyekkel megszegik az egyes gasztronómiai szabályokat, mégis tiszteletben tartják a kultúrát. A kreativitás nemcsak a tányérok dizájnjain belül mutatkozott meg, hanem természetesen az ízekben is. Rendkívül izgalmas ízpárosításokat lehet kipróbálni a helyen, olyanokat is, amilyeneket előtte valószínűleg még sosem próbáltál. Mit szólnál például, ha a bárányra meggymártást helyeznének, amit fahéjjal szórnak meg? Bár lehet, hogy elsőre furcsának tűnik, pedig isteni finom, csakúgy, mint minden más az étlapról. Ne habozz megkérdezni a pincéreket az egyes fogások történetéről, szívesen mesélnek majd arról, hogy hogyan is gondolták ki az adott ételt.
Fotó: Instagram
Orfali Bros
Minden túlzás nélkül állíthatom, hogy soha életemben nem volt olyan kulináris élvezetkben részem, mint az Orfali Bros-ban. Nem meglepő, hogy 2022-ben Michelin csillagot is kapott ez a vendéglátóhely, amely 3 testvér ötletéből született meg. A cél az volt, hogy tradicionális szír konyhát olyan elemekkel, ízekkel spékeljék meg, amelyekkel megszegik az egyes gasztronómiai szabályokat, mégis tiszteletben tartják a kultúrát. A kreativitás nemcsak a tányérok dizájnjain belül mutatkozott meg, hanem természetesen az ízekben is. Rendkívül izgalmas ízpárosításokat lehet kipróbálni a helyen, olyanokat is, amilyeneket előtte valószínűleg még sosem próbáltál. Mit szólnál például, ha a bárányra meggymártást helyeznének, amit fahéjjal szórnak meg? Bár lehet, hogy elsőre furcsának tűnik, pedig isteni finom, csakúgy, mint minden más az étlapról. Ne habozz megkérdezni a pincéreket az egyes fogások történetéről, szívesen mesélnek majd arról, hogy hogyan is gondolták ki az adott ételt.