Hangolódj az ünnepekre! Mutatjuk az ország egyik legszebb adventi vásárát!

Ha az ünnepek előtt szeretnél még egy kicsit kikapcsolódni, vagy csak egyszerűen ráhangolódni a karácsonyra, akkor Debrecennél keresve sem találhatsz jobb úti célt. A város rengeteget fejlődött az utóbbi években, olyannyira, hogy ma már itt található az ország egyik legnagyobb és leglátványosabb adventi vására, amit mindenképpen látnod kell!

Debreceni adventi forgatag

Évről-évre az advent kezdetével a város karácsonyfája melletti közös gyertyagyújtásokkal is ünnepel Debrecen. Idén az adventi időszakban három vasárnapon és a szentestét megelőző szombaton a Kossuth téren ünnepi térjáték, karácsonyváró gondolatok, gyertyagyújtás és nagytemplomi adventi találkozások várják a közös ünneplésre vágyókat.

Az adventi forgatag ez alkalommal egy több mint 30 méter magas óriáskerékkel is kiegészült, a fényárban úszó Debrecen lenyűgöző látványára szomjazók nagy örömére. A Debrecen Eye elnevezésű monumentális szerkezet a teljes adventi időszakban áll a kíváncsiskodók rendelkezésére.
Jegyár: Felnőtt: 1 500 Ft | Gyerek (12 éves korig) / nyugdíjas: 1 200 Ft
Családi jegy: 2 felnőtt + 2 gyerek 4 500 Ft

Szállást keresel?

Ha több napra érkeznétek a városba, akkor a debreceni Aquaticum Debrecen Termál & Wellness Hotel****-t ajánljuk figyelmedbe, ahol az egész napos városnézés után is édes a pihenés!

A Régi Városháza december 2-től nyitotta meg kapuit, ahol hétvégén 9-től 21 óráig, hétköznap pedig 16-tól 20 óráig a Kézműves Alapítvány népművész mesterei és népi iparművészei kínálják portékáikat. Az Angyalliget Alapítvány jóvoltából autista fiatalok és megváltozott munkaképességűek keze munkáját dicsérő angyalok költöznek a Városháza belső udvarára.

Ha erre jársz, semmikép se hagyd ki Fényfestést se, amikor is a Régi Városháza homlokzati árkádjait és belső udvarát öltöztetik ünnepi fénybe.
A Fényfestés időpontja: December 2-23. hétköznap 16.00-20.00 / hétvégén 21.00

Grincs Karácsonyi Cirkuszfesztivál

A város szélén, a Kerekerdő Élményparkban további extra programokkal várják az ünnepre hangolódókat. Itt csodás erdei környezetben, gyönyörű látvány fogadja a betérő vendégeket. A vendéglátó manók forralt borral és az erdei forró teával is várják a felnőtteket. A gyermekek sem maradnak étlen, sem szomjan, hiszen számukra finomsággal készülnek a manók. Mikor már mindenki jól lakott, kezdetét veszi a 1,5 órás Cirkuszi Show műsor az óriás fűtött sátorban.

Jegyár: tribün: 3 500 Ft / fő | páholy: 4 500 Ft/ fő
Kapunyitás (Kerekerdő Élménypark): 16:30 | Cirkuszi előadás: 18:00

Református Nagytemplom

A debreceni Református Nagytemplom két éve teljeskörű felújításon esett át, ahol egész évben változatos nagykoncertekkel várják a látogatókat. Emellett további különleges adottsága, hogy a tetejébe is fel lehet menni, ahonnan csodás kilátás nyílik a fényárba öltöztetett városra.

Munkácsy Trilógia kiállítás

A művészetek kedvelőinek jó szívvel ajánljuk a Déri Múzeum Munkácsy Trilógia kiállítását, ahol megnézhetjük, hogy vallott műveiről az alkotó, akinek a múzeum talán legnépszerűbb kiállítóterében, a Munkácsy Teremben láthatók Krisztus szenvedéstörténetét feldolgozó, monumentális méretű alkotásai. A művek közös bemutatásának különlegessége, hogy maga Munkácsy sem látta együtt a három, bibliai témát feldolgozó festményét.

Karakter 1517 könyvesbolt és kávézó

Ha az ünnepi forgatagban megpihennétek egy kicsit, a Karakter 1517 könyvesbolt és kávézó hangulatos környezetet nyújt egy kis teázáshoz vagy olvasgatáshoz. Akkor is jó helyen jártok, ha további látványosságokra lennétek kíváncsiak, hiszen itt található a VisitDebrecen turisztikai információs pont is, ahol szívesen segítenek a tájékozódásban.

Fotók: derimuzeum.hu, reformacio.ma

Oldalak

Szólj hozzá Te is!