Most már hivatalosan is itt az ősz, de az időjárás ezt még nem tudja

Morcos idővel búcsúzott a nyár szerdán, de csütörtökön – a csillagászati ősz első napján – már sokkal mosolygósabb időre számíthatunk, és a hét hátralévő részében is melegedés várható.

Csütörtöki időjárás előrejelzés

Szeptember 23-a az őszi napéjegyenlőség napja, egyben a csillagászati ősz kezdete. Ezen a szeptemberi napon a napsugarak az Egyenlítőn delelnek 90 fokos szögben, és a nappalok és az éjszakák hossza az egész Földön egyforma. Utána a nappalok tovább rövidülnek az északi félgömbön egészen a téli napfordulóig. Mindez azt jelenti, hogy – amennyiben nem a naptári őszt vesszük figyelembe – idén csütörtökre esik az ősz első napja.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint csütörtökön a hajnali pára- és ködfoltok feloszlását követően gomolyfelhős idő valószínű, de ennek ellenére néhány órára mindenhol kisüt a nap, csapadékra sehol nem kell számítani, és a szél sem lesz már olyan erős, mint szerdán. A délután második felétől észak felől fátyolfelhőzet sodródik fölénk, amely északkeleten meg is vastagszik. A minimumok általában 5 és 11 fok között alakulnak, de a hidegre érzékeny helyeken 3-4 fok is lehet. A maximumhőmérséklet 16 és 21 fok között valószínű.

A hétvégén is még tovább emelkedik a hőmérséklet, csapadékra továbbra nem kell számítani és sok napsütésben bízhatunk.

Szerdán veszik napirendre az EU Egészségügyi Biztonsági Bizottságában a harmadik oltások kérdését.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak