Másodfokú figyelmeztetéseket is kiadott a meteorológiai szolgálat, itt várható nagyon sok eső

Több figyelmeztetést is kiadott a sok eső veszélye miatt csütörtökre az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Csütörtöki időjárás előrejelzés

Az ország nagy részén túlnyomóan borult lesz az ég, csak az ország északkeleti harmadában és a keleti határszélen vékonyodik, szakadozik a felhőzet. A középső országrészben és a Dunántúlon sokfelé várható eső, zápor, a nap folyamán a csapadék egyre inkább a délnyugati, nyugati tájakra szorul vissza. A délnyugati, nyugati megyékben kiadós mennyiségre van kilátás, ezzel szemben az ország északkeleti harmadán nem valószínű csapadék. Az északkeleti, keleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. A minimumhőmérséklet 8 és 14 Celsius-fok között alakul, a legmagasabb nappali hőmérséklet 12 és 20 fok között valószínű.

Veszélyjelzés

Az Országos Meteorológiai Szolgálat veszélyjelzésében hírül adta: éjfélig ismét nagyobb mennyiségű csapadék lehetséges továbbra is a Dunántúlon, valamint a délnyugati és nyugati megyékben lokálisan 24 óra alatt akár több mint 50 milliméter csapadék is összegyűlhet. Emiatt csütörtökre Zala és Somogy megyékre adták ki a másodfokú figyelmeztetést. Szintén a nap folyamán várható jelentős mennyiségű csapadék miatt elsőfokú figyelmeztetést adtak ki Baranya, Győr-Moson-Sopron, Tolna, Vas és Veszprém megyére.

Mai napig senki nem tudja biztosan, hogy miért rejtettek cipőket a falakba, de rengeteg a feltételezés, és még annál is több a hátborzongató sztori a különös néphagyománnyal kapcsolatban.

Forrás és fotó: met.hu (OMSZ); leadfotó: 123rf

Oldalak