Csütörtökön fagyhat, megdőlhet a hidegrekord is

Az észak felől hazánkba nyomuló hűvösebb légtömeg nyugalomba kerül fölöttünk, így a csütörtök hajnal még a szerdainál is hűvösebb lehet. Nem ez lesz a jellemző, viszont kevés helyen akár fagypont köré, vagy kevéssel az alá süllyedhet a levegő hőmérséklete.

Csütörtöki időjárás előrejelzés

Az Időkép alapján csütörtök reggel a nagyvárosokon és a vízpartokon kívül a legtöbb helyen 10 fok alá esnek a minimumok. Az északi fagyzugos völgyekben 0 fok közelébe hűlhet a levegő, talajszinten gyenge fagy is kialakulhat. Ez a hidegrekord szempontjából is érdekes lehet, ugyanis a csütörtökre vonatkozó minimum hőmérsékleti rekord -1,1 fok, amit 1952-ben Fügödön mértek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat azt írja, csütörtökön derült, napos, száraz idő várható, elvétve lehet csak némi fátyolfelhőzet az égen. Az Észak-Dunántúlon megélénkül, az Alpokalján meg is erősödik a déli szél, másutt viszont mérsékelt marad a légmozgás. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között alakul.

A szerencsétlenség a dél-kínai Kuanghszi tartományban történt, a gép fedélzetén 133 utas tartózkodott. A jelek arra utalnak, hogy nem véletlen balesetről van szó, hanem szándékosság vezetett a tragédiához.

Fotó és leadfotó: 123rf

Oldalak