Utazás

Egymás után tűnnek el a csillagok az égről - könnyen lehet, hogy a földönkívüliek állnak a jelenség mögött

A csillagok többsége előbb-utóbb kialszik, végzetük azonban módfelett látványos, és még a Földről is érzékelhető. Az utóbbi hetven évben azonban nyomtalanul tűnt el az égboltról rengeteg csillag.

Csillagok nyomában

Körülbelül 100 csillagnak veszett nyoma az elmúlt 70 évben, és a furcsa jelenség még a tapasztalt kutatókat is gondolkodóba ejtette - írja az IFLScience. A csillagok pusztulása általában rendkívül látványos folyamat, hiszen általában óriási szupernóva-robbanás okozza a vesztüket, amit a kék bolygóról is lehet látni. Olykor persze előfordulhat, hogy egy csillag megsemmisülése nem jár szupernóva-robbanással, de ennek elenyésző az esélye, és 100 nyomtalanul eltűnt égitestről van szó. Lapozz tovább, galériánkban eláruljuk, milyen magyarázatkísérletekkel álltak elő eddig a szakértők!

Egyesek úgy tartják, aszteroidák takarják el előlünk a csillagokat.
Kattints a további képekért!

Vajon egyedül vagyunk a világegyetemben, vagy más galaxisokban, bolygókon is előfordul az értelmes élet? Az emberiség hosszú évezredek óta kutatja a választ, miközben bolygónkon már régóta fellelhetőek a földönkívüliek kultúrájának nyomai.

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Sztárok
Rájuk fokozottan igaz, hogy két dudás nem fér meg egy csárdában. Ettől még persze nem biztos, hogy elakadt a békülési folyamat Majka és Curtis között.
Sztárok
T. Danny, azaz Telegdy Dániel többszörösen bebizonyította, hogy nagy tehetséggel áldotta meg a sors: rapperként sikert sikerre halmoz, a Dancing with the Stars negyedik évadában pedig azt is...
Sztárok
Bradley Cooper ma már óriási hírnevet tudhat magáénak szerte a világon, de gondoltad volna, hogy karrierje kezdetén még hazugságokhoz is folyamodott, hogy megkaphasson egy szerepet? Méghozzá nem is...