Nyolc évig titkolták az amerikaiak: földönkívüli technológiát rejthet a Csendes-óceán

Az Egyesült Államok űrparancsnoksága csak a közelmúltban erősítette meg, hogy a Naprendszeren túlról érkezett az a meteorit, mely 2014-ben Pápua Új-Guinea közelében csapódott a Csendes-óceánba. A kutatók szerint földönkívüli technológiát rejthet az égitest.

Sokkal gyorsabban mozgott, mint egy meteorit

Április közepén a Femcafe.hu is hírt adott róla, hogy 2014 januárjában csillagközi égitest lépett be a Föld légkörébe. A hírt akkor az amerikai űrparancsnokság (USSC) erősítette meg, maga az objektum pedig parányinak tekinthető, hiszen mindössze 0,45 méter szélességű volt, 2014. január 8-án érkezett meg hozzánk. Érdekesség, hogy összehasonlíthatatlanul nagyobb sebességgel mozgott, mint egy meteorit, a Föld légkörében azonban megsemmisült.

A kutatók az idegen objektum gyorsasága és pályája alapján egy három évvel ezelőtti tanulmányban arra a következtetésre jutottak, hogy az égitest a Naprendszeren kívülről érkezhetett a kék bolygóra. A szakemberek mindezt 99 százalékos bizonyossággal állították. Az említett tanulmányt független szakértői csoport sosem ellenőrizte, sőt még folyóiratban sem láthatott napvilágot, ugyanis a bizonyításhoz szükséges adatok egy bizonyos részét titkosította az amerikai kormány.

Az amerikai űrparancsnokság szakértői csak két hónappal ezelőtt igazolták a szóban forgó tanulmányban publikált eredményeket. A vonatkozó jegyzetet március elsején adták ki, John E. Shaw altábornagy, a USSC parancsnokhelyettese pedig a Twitteren tette közzé.

Fotó: 123rf

Lapozz, cikkünk folytatódik!

Oldalak

  • 1
  • 2