Utazás

Hátborzongató pillanatok: egy gigantikus cápa ugrott fel a hajó fedélzetére, a rémült legénység mindent videóra rögzített

Mintha Steven Spielberg emblematikus horrorfilmjének, A cápának fantáziadús folytatása peregne a szemünk előtt - csakhogy ez a pőre valóság.

"Felkapaszkodott" a fedélzetre

Tudjuk jól, hogy a cápák a tengerek és az óceánok vérszomjas, rettegett urai, de eddig abban a hiszemben éltünk, hogy legalább egy hajó fedélzetén nem kell tartanunk a támadásaiktól. Nos, úgy néz ki, most ez egy téves teória is megdőlt. A Daily Mail cikke nemrégiben különös esetről adott hírt: hat halász hajózott békésen Új-Zéland északi részén, Whitianga partjainál, amikor hirtelen egy óriási makócápa "kapaszkodott fel a fedélzetre". Ryan Churches és halásztársai természetesen nem számítottak a furcsa találkozásra, és alaposan meglepődtek, amikor szemügyre vették a félelmetes külsejű, ráadásul hatalmas testű állatot, annyi lélekjelenlétük azonban volt, hogy videóra rögzítsék az élmény leghátborzongatóbb pillanatait. A makócápa 2,5 méteres hosszúságú volt, és körülbelül 150 kilót nyomhatott. Az állat két percig vergődött a fedélzeten, a halászokat pedig gyakorlatilag csak egy üveg választotta el tőle.

Fotó: 123rf

Lapozz, mutatjuk az izzasztó pillanatokról készült videót!

Oldalak

Utazás
Lifestyle
Egészséged szempontjából rossz vége is lehet annak, ha lefagyasztod ezeket az élelmiszereket.
Fashion&Beauty
Igazán vadító estélyiben jelent meg Ördög Nóra a a Budapest Central European Fashion Week-en, ahova kislánya, Mici is vele tartott.
Sztárok
Szujó Zoltán nagyon ritkán enged betekintést a magánéletébe, most azonban megosztott egy fotót feleségével, Adriennel.