Évszázados rejtély oldódhatott meg: egy tudós állítja, hogy megfejtette a Bermuda-háromszög titkát

Karl Kruszenlnicki szerint már nem rejtély többé a Bermuda-háromszög, a tudós állítja, hogy tudja a repülőgépek és hajók eltűnésének okát. Szerinte a magyarázat egyszerű.

Hajók és repülők hullámtemetője

A Bermuda-háromszög, vagy más néven az Ördög-háromszöge egy Bermuda szigete, Puerto Rico és Miami között elhelyezkedő 700 ezer négyzetkilométernyi terület az Atlanti-óceánon, amely repülőgépek és hajók különös eltűnéséről vált ismertté. Az eltűnésekkel kapcsolatos dokumentációk hiányossága miatt sokan paranormális és természetfeletti jelenségekben, vagy éppen földönkívüliek jelenlétével magyarázzák az eseteket, míg mások úgy tartják: a rejtély nem is létezik, csupán a tengerész legendák megszokott változatainak egyike, melyet néhány író fantáziája nagyított fel és tett ismertté világszerte. Mindezek ellenére a Bermuda-háromszög évtizedek óta sokakat foglalkoztat, és jelenleg sincsen általános, széles körben elfogadott magyarázat az ottani eltűnésekre.

Erre kínált nemrégiben újabb magyarázatot egy Karl Kruszenlnicki nevű ausztrál tudós, aki azt állítja, megfejtette a Bermuda-háromszög titkát. Meglátása szerint pedig semmiféle természetfeletti erő nem játszik közre a repülőgépek és hajók titokzatos eltűnésében – írja cikkében a Mirror, amit a hirado.hu szemlézett. Dr. Karl úgy véli, hogy a rejtély eleve nem is létezett. A számtalan repülőgép és hajók nyomtalan eltűnésének semmi köze az idegenekhez, Atlantisz elveszett városához vagy bármilyen más összeesküvés-elmélethez.

Lapozz a cikk folytatásáért!

Oldalak

  • 1
  • 2