Tuti tipp tavaszi fáradtság ellen, avagy úton az igazi feltöltődés felé

Igaz, hogy idén még nem igazán volt tél és sokak örömére a időjárás sem mutatta meg a zord, mogorva arcát, mégis sokan érezzük már, hogy elég a sötét, hosszúra nyúló napokból. Ha te is érzed a késztetést, hogy kiszabadulj végre a négy fal közül, kellenének az új élmények, a kikapcsolódás és a feltöltődés, de nem tudod, hogy merre indulj, ne aggódj, van egy tuti tippünk… (x)

Csomagokat bepakolni, irány a Balaton-felvidék!

A Balaton északi partja és a mögötte fekvő medencékkel, tanúhegyekkel tarkított változatos hátország Magyarország egyik legszebb és legnépszerűbb úti céljai közé tartozik. Félszáznál több forrás, tucatnyi kis tó, templomtornyok, szőlőhegyek, rengeteg kilátó és gyönyörű várak várják az ide látogatókat.

A rejtélyes erdők, szikrázó vízpartok és lenyűgöző panorámájú hegycsúcsoktól egyenesen a Tapolcai-medence felé vezet az út, ahol a mesés bazalthegyek között, a Káli medence ölelésében rejtőzik Tapolca. Egy kis ékszerdoboz, amit romantikus hangulat és gyógyító energiák lengnek körül. A bájos kisváros izgalmas látnivalókkal fogadja az ide utazó vendégeket. Első számú látványossága a Tavasbarlang és az egyedülállóan szép Malom-tó. Hangulatos házai között megkapó látványt nyújt a régi vízimalom hatalmas kerekével és a szomorú füzek övezte patakpart.

Más kincseket is tartogat...

E páratlan város szívében, négy hektáros park közepén, egy Magyarországon egyedülálló gyógybarlang hálózat felett találjuk a Hunguest Hotel Pelion szállodát, ami megannyi élményt tartogat. A változatos wellness-, sport- és szabadidő eltöltési lehetőség és a kulináris élvezetek mellett a nemzetközi hírű gyógybarlang segítségével a rehabilitáció is hangsúlyt kap. A saját termál kútból 224 méter mélyről feltörő gyógyhatású víz és az több, mint 500 nm vízfelületű medencék felejthetetlen élményt nyújtanak, az aktív pihenés szerelmesei pedig számos sportban próbára tehetik magukat. A Pelion minden évszakban remek választás, íme, néhány remek ötlet a tavaszra.

Ha különösen romantikus helyszínt keresnénk egy szerelmes hétvégéhez vagy családi körben elvonulnánk egy kicsit a város zajától, hogy kieresszük a fáradt gőzt és feltöltődjünk energiával, a legjobb választás a Pelion Március 15-i hétvégéje. A szálloda persze nem csak márciusban tartogat élményeket és csodás feltöltődő pillanatokat: áprilisban a Húsvét sem maradhat ki a Pelion repertoárból. Közös családi reggelik, sonka, tojás megannyi formában, finom falatok, ünnepi desszertek és pancsolás és wellness pihenés minden mennyiségben.

Hungest Hotel Pelion magával ragad, elvarázsol és örökre nyomot hagy!

Fotók: hunguesthotels.hu

Oldalak

Szólj hozzá Te is!