Az egyik leghangulatosabb karácsonyi vásár Prágában

Az Advent időszaka a keresztény kultúrában a felkészülés idejét jelenti. Elkezdődnek az előkészületek, mindenki pánikszerűen járja a boltokat, ajándékokat keresve. Ha el szeretnél menekülni ebből a forgatagból és kellemesen kikapcsolódnál egy hétvégén nem is olyan messze, akkor Prágában a helyed! Csehország fővárosa minden évben otthont ad egy adventi karácsonyi vásárnak, amelyet a belvárosban rendeznek meg. Télen az ország talán leglátványosabb eseménye.

Nem tudod még, hogy mivel lepd meg kedvesedet karácsonykor? Ez az utazás biztos felejthetetlen ajándék lenne. Békés, meghitt kirándulás, amely garantált kikapcsolódást nyújt. Ha este itt kilépsz az utcára és a belváros felé veszed az irányt, magával ragadó látvány fog a szemed elé tárulni.

Napnyugta után minden fényárba borul, kürtös kalács és forralt bor illata terjeng a levegőben. Ez az esemény tökéletes lehetőség arra, hogy beszerezd a még hiányzó karácsonyi ajándékokat, ízletes csemegéket kóstolj meg. Az óvárosban hatalmas területen barangolhatod be a vásárt.

Prága Európa jelentős városai közé tartozik, nem hiába, hiszen számos turisztikai látványossággal várja a látogatókat. Ha már ide kirándulsz, feltétlenül át kell sétálnod a Károlyi-hídon, amely a város talán leghíresebb nevezetessége. A hídról csodás kilátás nyílik a Moldva folyóra, valamint Prágára. Nem mehetünk el szó nélkül a Prágai Vár mellett sem, amely Európa legnagyobb vár komplexumának számít, valamint a Guiness-rekordok könyve szerint a világ legősibb váraként tartják számon.

Ha kedveseddel érkezel a fővárosba, akkor feltétlen el kell látogatnotok a Kisoldalra (csehül: Malá Strana), amely a település legromantikusabb része. A negyed történelmi és irodalmi jelentőségű, hiszen ez a terület kedvelt helye volt költőknek, művészeknek. A régi, keskeny utcák a középkorias hangulatot árasztanak és visszarepítenek minket az időben több évszázaddal ezelőttre.

A cseh főváros leglátogatottabb utcájának méltán nevezhetjük az Aranymívesek utcáját. Régen ez a terület a szegényebb réteg lakhelye volt. Otthont adott például a híres írónak, Franz Kafkának is. Ma 11 apró ház lelhető fel itt, ahol ajándékboltokban vásárolhatunk szuveníreket. Esetleg meglátogathatjuk még a középkori fegyver raktárat is. Ha merész vagy, nyugodtan próbáld ki a számszer íjászatot is, melyre az egyik kis házban nyílik lehetőség.

A vásár megtekintésére idén 2012. december 1. és 2013. január 1. között van alkalom. Érdemes ellátogatni, hiszen a rengeteg kiemelkedő látványosság mellett barangolhatsz a vásárban és a híres cseh sört sem szabad kihagyni!

A cikkhez tartozó galéria: 

Oldalak

Szólj hozzá Te is!