Szerdától új beutazási szabályok lesznek érvényesek Ausztriába

Február 10-étől, szerdától új beutazási rendelet lép hatályba Ausztriában - mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

Változnak a szabályok

Kiss Róbert alezredes közölte: az új szabályok értelmében a beutazást megelőzően online regisztrációt kell kitölteni, és a belépést követően mindenki köteles hatósági házi karanténba vonulni tíz napra. Hozzátette: a beutazást követő ötödik naptól van lehetőség ingyenes PCR- vagy antigénteszt elvégeztetésére - számolt be róla az MTI.
Az alezredes tájékoztatása szerint a rendelet hatálya nem terjed ki az ingázókra, a szükségszerű mezőgazdasági vagy erdőgazdasági munkát végzőkre, a személyforgalmi tranzit- és a nemzetközi tranzit-teherforgalomra, valamint a sürgősségi orvosi ellátásban részesülőkre.
Kiss Róbert beszámolt arról is, hogy a hétvégén 610 emberrel szemben léptek fel a rendőrök a maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt, így már meghaladja a 24 ezret az ilyen ügyekben elrendelt intézkedések száma.

Lapozz, a cikk folytatódik!

Oldalak

Szólj hozzá Te is!