Utazás

Jövő hónapban beköszön a júniusi idő, végigsöpör az országon a forróság

Húsvétkor ugyan még kifejezetten hűvös lesz az idő, április közepe tájékán 26-28 fokig is emelkedhet a hőmérséklet.

Idén hamarabb jön a június

Noha kifejezetten hűvös időre számíthatunk húsvétkor, az Agronaptár.hu hosszútávú előrejelzése szerint április - bár módfelett szeszélyes és kiszámíthatatlan lesz - a nyári meleget is meghozza számunkra. Már most készülhetünk tehát arra, hogy a jövő hónap folyamán ismét hamisítatlan meteorológiai hullámvasútban lesz részünk. Az Agronaptár prognózisa szerint a hűvösebb, csípősebb húsvéti időszakot követően jövő keddtől, vagyis április 6-ától egy délnyugati ciklon hoz ismételten felmelegedést és némi esőt. Még nem látszik pontosan, milyen lesz majd a csapadék eloszlása és mennyisége, de sokfelé kell majd záporokra, illetve zivatarokra számítani, a hőmérséklet pedig 15-20 fokig emelkedhet a délutánok folyamán. Április 11-12. táján aztán újabb meglepő fordulatot vesz időjárásunk. Olyan érzésünk támad majd, mintha hirtelenjében ránk tört volna a nyár, ugyanis nappal 20-26, de helyenként akár 28 (!) fokot is mutathat majd a hőmérő higanyszála. A kifejezetten nyárias, meleg júniusi idő azonban nem tart sokáig, áprilisban ugyanis számos alkalommal változik még hazánk időjárása.

A mostani modellek arra engednek következtetni, hogy április 21-22. körül jelentékeny mértékben megnövekszik az északi áramlás esélye, számíthatunk majd újabb hidegbetörésre, továbbá itt-ott jelenthezhetnek késő tavaszi fagyok is. Az északi területek majd csak május közepére melegszenek fel annyira, hogy az onnan érkező légtömegek legfeljebb enyhe lehűlést szállítsanak a Kárpát-medencébe.

Fotó: 123rf

Néhány órányira található Budapesttől az a helység, ami csekély népessége ellenére megkapta a városi rangot – te tudod, melyik országban kell keresni?

Leadfotó: 123rf

Oldalak

Utazás
Fashion&Beauty
Az idei táskatrendek gyönyörűek, időtállók, és szinte minden szettedhez illeni fognak! Ha nagy táskakeresésben vagy, akkor most segítünk kiválasztani a legmenőbbeket a hatalmas kínálatból.
Lifestyle
A Bak ma a kívánt irányba terelheti az anyagi helyzetét. Napi horoszkóp!
Sztárok